Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek Eben uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen, tentokrát z pražského Rudolfina. Nová etapa. Nová podoba filmových cen. Nový prostor. Nový moderátor. Nový styl. 21. ročník výročních filmových cen České a filmové televizní akademie je tu a s ním především slavnostní večer předávání Českých lvů. Poprvé bude předávání těchto prestižních cen moderovat Marek Eben, poprvé se oceňovaní filmaři sejdou v novorenesanční budově pražského Rudolfina. Večer, který zahájí v Dvořákově síni Česká filharmonie s dirigentem Jiřím Bělohlávkem, bude věnován těm nejvýznamnějším filmovým tvůrcům současné české kinematografie a zároveň jejich filmům. V rámci slavnostního večera „českých Oscarů" budou oceněni ti nejlepší režiséři, kameramani, střihači, herci a herečky, zvukaři, autoři hudby a další filmoví tvůrci. O nejprestižnějších cenách na poli českého filmu se rozhodne mezi tvůrci 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2013. Český lev se koná v sobotu 22. února 2014 a Česká televize jej přenáší přímým přenosem na ČT 1. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Málokdy mě tak sral u nějakého podřadu hudební podkres, to mi potěš housle, ať už se jednalo o pahrůzu při nominacích, či termixy filmových fláků při příchodu přešťastného vítěze a záběrech na nasralce, kteří to štěstí neměli. Ani Marek Dřevo to tentokrát zachránit nedokázal, možná ze strachu, že by se mohl státi hořícím dřevem. Polemiky o tom, kdo měl šelmu dostat nechám povolanějším, snad jen budu reagovat na dokument, no to si děláte, akademici, prdel, ne? Šmejdi! ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

I přes všechno, co si tu lze přečíst, a i přes to, že KEŘ kolem sebe spálil co mohl a místy byl přenos křečovitě udržovaný pohromadě, bylo vše zvládnuto s důstojností k českému filmu. Živý hudební doprovod, připomínající nám melodie z klasik naší filmotéky, považuji osobně také za plus. Lev si stále udržuje nadhled nad Slavíky, či Týtý, jenž už skutečně zapadají do zábavy fraškovité. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jaký to byl večer, jaká to byla oslava českého filmu? Hegemonie Hořícího keře, jež se dala vcelku snadno předvídat, vpravdě kultivovaný a profesionální výkon Marka Ebena coby průvodce večera a tradičně neinovativní průběh ceremoniálu, a v tom to je... tak nová etapa, jo?? Ale prosím vás běžte. Dramaturgie je stále chudá, stejně tak jako v předchozích ročnících, bez špetky nápadu, šarmu (něčeho líbivého), plná konvenční upjatosti; a co třeba teprve takové děkovačky obdarovaných, ty stojí jako už tradičně za hovno, jako by snad ani neměli nejlepší z naších tvůrců z Českých lvů radost - ano, vím, toto není chyba "akademie" a producentů večera, ale nemůžu si zkrátka pomoci, jediný slušný projev, z něhož byl slyšen vděk, měla Agnieszka Holland, proč sledovat předávání cen, jichž si adresáti váží asi jako kusu hovězího, kterého se jim dostálo v řeznickém krámku... Ptám se, co je nové?? Možná to, že na rautech bude servírováno i něco jiného než zrní, kéž by bylo šťavnaté masíčko nabídnuto i v samotné ceremonii... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Po dlouhá léta byl "Český lev" zavřen ve Vachlerově kleci. Malé, svérázné, jednou trapné, podruhé srandovní, jednou nezapomenutelný, podruhé lehce zapomenutelný. Já sám jsem mu mockrát přál, aby se z té klece konečně dostal. Vždyť kdo kdy viděl lva vegetariána ? :) ... Letos nám toho lva konečně vypustili do veřejnoprávního šapitó. A já jsem po půlhodince s hrůzou zjistil, že v té kleci mohl klidně zůstat. To zvíře mělo najednou kolem sebe spoustu prostoru, vypucovanou srst, nablýskaný zábradlí, ale ten chudák vůbec nevěděl co s tím vším dělat. Jedinou záchranou byl krotitel, který to trapné vystoupení stačil udržet alespoň trošku v rozumných mezích. ... Tak nepřipravený pořad se jen tak nevidí. Nesmyslné použití mikroportů, vcelku zbytečná filharmonie, předávající dvojice vidíce se asi poprvé na schodech, výherci bez tušení co a kdy říct, ošklivá nová trofej atd atd. ... Doufám, že se lev do roka a do dne něco přiučí - třeba od BAFTY. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zábava k popukání to tedy moc nebyla, ale na druhou stranu je třeba vzít v potaz, že málokteré předávání cen je extra vtipné a zábavné. Český lev 2013 byl hodně suchý, ale aspoň nebyl trapný. Víc než nuda mi vadila jistá nepřipravenost všech, kteří se účastnili, četné absence (za to ale tvůrci nemohou) a také jednoduchý fakt, že nebylo moc z čeho vybírat a ve všech kategoriích se protočilo jen pár filmů, z nichž na polovině prstů jedné ruky by se daly spočítat ty skutečně dobré. Ale to také není v možnostech organizátorů předávání… Pochlapit se musí především čeští režiséři a scénáristé. Nakonec bych to ocenil na slabší tři hvězdy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama