Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, kdy se rejža Pachl v mnohém poučil z toho, co bylo na obtíž u televizního Cirkusu Bukowski, v první řadě tu omezil voice overy na snesitelnou mez a vlastně jsou funkční. Bohužel je tu ale jalová práce s vedlejšíma postavama, kdy je z nich jenom sestava pár jednorozměrných figurek a žádná z nich nemá doma v obýváku vycpaného jednorožce, což je značná škoda. Ovšem největší mínus je, že evidentně nefunguje jako samostatný film, jednak je jasné, že tu u něj druhý, africký přílepek, druhak tu vlastně není žádné nosné vyprávění, ale jen sbírka různých střípků, byť dobře natočených. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Gangster Ka má svoje pihy na kráse, příliš skáče v ději a občas tak unikají dějové souvilosti, krom postavy Káčka, v podstatě není šance poznat žádnou jinou postavu, včetně postavy hlavního vyšetřovatele, ale tak je jasný, že film zastává názor, že silnější pes nejen mrdá, ale má mít i svůj film, takže one man show Kraviec, klapka jede. Hynek prakticky nesleze z plátna a nominačka na Českýho lva by mu neměla uniknout. Děj má dynamiku, není přitažený za vlasy a celkově člověk nemá dobrý pocit z toho, že vše působí opravdu reálně. Skutečně nemám problém věřit propojení politiky a organizovaného zločinu (nezapomente zase jít k volbám naivní ovečky, nebo se pohádat u piva, kvůli politice). Mocipáni si z náš všech dělaj rohožku, ale naše ovčí chování všem těmhle Káčkům, Ičkům modrým, oranžovým, rudým, černým, zeleným sajratům dokonale vychází vstřc. Tenhle film není o Krejčířovi, ale o státě kde můžou pánové v luxusním obleku beztrestně vykrádat co se jim zamene, kde prostituky ze stranických sekretariatů můžou řídit vojenskou rozvědku pro své soukromé učely........ještě před půl rokem bych byl z toho všeho jen nasranej, ale dneska si říkám, že Gangster Ka by nikdy nevznikla, kdyby tahle země neměla 90% ovcí bez zájmu o cokoli jinýho než plný panděro. Vyšší hodnocení dávám mimo jiné i za odvahu tvůrců pouštět se do takových témat , docela profesionální filmařskou práci, o té herecké ani nemluvě a kdyby scénář nedělal zbytečný vlnky, klidně bych dal filmu i bůra, navzdory tradičně kritické kritice českých filmů tzv. filmových rádobyználců. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém dať tomuto filmu tri hviezdičky. Nie je na ňom nič svetoborného, ale oceňujem, že sa ani viditeľne nesnaží byť svetovým. Je zručne nakrútený, väčšina hercov, na čele s Hynkom Čermákom a Predragom Bjelacom, dobre a uveriteľne stvárňuje postavy a príbeh má svoj spád. Neprekážalo mi, že som nedokázal spájať postavy filmu s ich predlohami v českej realite. Vnímal som film ako príbeh a nie ako hraný dokument. Viac mi prekážala nevyvážená pozornosťi, ktorú tvorcovia vo filme venovali jednotlivým postavám a epizódam. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprostá fantazie. Po Kajínkovi a Příběhu Kmotra další vymazlený krimi film z českých luhů a hájů o našich povedených pseudopodnikatelích a jejich vazbách na ministerstva a policii. Skvělé herecké výkony jen podtrhují celkovou kvalitu tohoto snímku. I díky mým nulovým očekáváním 5 hvězd jak vyšitých !!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som poznamenal, že ak by mal slovenský Únos podobnú kameru, ako Gangster Ka, bol by som s ním o dosť spokojnejší. To platí aj o zobrazení gangstrov, ktorí pôsobia ako hajzli aj bez toho, aby museli neustále nadávať. Takže bližšie k tej kamere. Film má pomerne temnú, tmavomodrú atmosféru, pričom sme často v luxusných barákov a pozeráme sa na drahé autá. Napriek tomu to pôsobí veľmi chladne a necítime sa v takomto prostredí dobre. Čo je dobre. Lenže potom tu máme scenár, v ktorom som sa chcel zorientovať, ale prestalo ma to časom baviť a nakoniec mi to bolo jedno, úplne mi stačilo ku šťastiu, že Ká je vo väzení a potom už nie je. No a že sa to nedá hodnotiť ako celok, keďže je to iba polovica príbehu, tak aj to hodnotenie je iba zbežné. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)
  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno