Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 9

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 9

Recenze (713)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

O tenhle film jsem se začala zajímat od okamžiku, kdy jsem zjistila obsazení a těšila jsem se. A můžu říct, že mě to vůbec nezklamalo, naopak mě příjemně překvapilo, jak to bylo dobré. Není to žádná ždímačka slz, film ubíhá naprosto přirozeně, herci jsou sympatičtí a ty role jim věříte. Soundtrack taky úžasný a Emilia Clarke byla navíc v hlavní roli naprosto úžasná. Jeden z mála romantických filmů, který stojí za shlédnutí a na který během deseti minut nezapomenete. 5* ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to klišé, ale já mám tyhle romanťáky prostě ráda. Asi proto, že vím, že realita je tomu naprosto vzdálená a já jsem snílek, co rád čerpá do své fantazie. Tento film má moc nádhernou hudbu na pozadí a soundtrack také není vubec špatný. Plus jsou mi postavy hrozně sympatické - hlavně Louisa, její ztřeštěná povaha a vůbec celkový charakter se mi sem nesmírně hodí. Myslím, že se tvůrcům se velice dobře podařilo zpracovat knižní předlohu. Bylo krásné sledovat vývoj obou hlavních postav a jejich vzájemného vztahu. - "You are pretty much the only thing that makes me wanna get up in the morning." ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je veľmi ťažké natočiť romantickú drámu s námetom lásky medzi opatrovateľkou a ťažko chorým (príp. umierajúcim) bez pátosu a účelovej, trápnej sentimentality. Myslím, že v tomto prípade sa to podarilo takmer dokonale. Veci okolo tejto smutnej situácie vyplynuli akosi prirodzene a s veľkou dávkou emócií. Veľkou mierou sa o to zaslúžili aj obaja herci, hlavne Emilia Clarke svoju postavu zahrala s takou gráciou, že nešlo proste od nej odtrhnúť oči. Poviem vám, takú milú osôbku by som chcel spoznať, nielen krásna, ale hlavne so srdcom tak veľkým ako vráta od stodoly. To dievča by dokázalo roztopiť aj toho najväčšieho necitu, nešlo ju nemilovať. No a to, že tu hrali dvaja herci z Hier o tróny je len vítaný bonus. Smutné, no zároveň krásne. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Být toto asijský film, řeknu, že standardní námět. Ale asijský film to není. Má to Emili Clarke, která dokáže úžasně hýbat obočím (až moc, jak dodává má dcera) a je veskrze pozitivně působící bytost. Určitě to stojí za shlédnutí. Nicméně jsem se nevyhnul určitému pocitu nekomfortnosti. Být toto Asie, dojde k výraznějšímu zbližování obou povah (nebo se na rozporu víc staví). V Me Before You je hlavní hrdinka od počátku nesmírně emotivní a hlavní hrdina chladně uvažující (přesto, že ne bez emocí) a oba tyto své hlavní povahové rysy "drží" až to konce. Na jednu stranu zajímavý rozpor, na druhou to vnímám jako nesoulad. ■ P.S. Komentáře: Tatizz. Nevidím to vyloženě jako on, ale je zajímavé si jeho názor přečíst. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Byť romantické filmy právě nevyhledávám, podobně laděné snímky (Love Story, Stuck in Love, Now is Good či Hvězdy nám nepřály) si čas od času patřičně a s chutí vychutnám. Někdy je po všech těch cynických, drsných či triky našlápnutých dílech příjemné zahledět se do příběhů ze života, které nám ukazují na zranitelnost člověka, lidskou křehkost a smrtelnost, sílu citů a vzájemného sbližování. Než jsem tě poznala je velmi poutavý a emotivní film, který se umí diváka dotknout a přinutí jej přemýšlet nad hodnotami, které často v průběhu denního shonu a vytížení pozapomíná, často i skrze malicherné důvody. Obrovskou poklonu a pochvalu zaslouží Emilia Clarke, kterou si každý, kdo si počin natočený na základě úspěšného románu Jojo Moyes pustí, musí oblíbit již po pár minutách. Vyzvihnul bych také kombinování jemného humoru s vážnými a smutnými momenty, což nedělá z Než jsem tě poznala lacinou ždímačku slz a citů. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel ve městě Pembroke a na hradě Pembroke ve Walesu. Exteriéry domu, kde bydlela hrdinka Lou (Emilia Clarke), se natáčely v Harrow v Londýně. (PogoJoe)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama