Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film plný strhujúcich akčnčnýh scén, ale akosi sa mu nedarí udržať formu a rozpadá sa nám pred očami. A to nehovorím o atmosfére z Desperáda, ta zobrala tiež za svoje. Je to veľmi podivínske a keď človek premýšla ako to ten Rodriguez myslel tak sa stráca. No fucking sense. Na filozofovanie poznám lepšie filmy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se produkce tak neflákala a film vyšel ještě v devadesátkách, bylo by přijetí mnohem vřelejší. Takhle se už poměrně hodně změnil vkus a fóry, které fungovaly dřív, už nebyly tak dobré. Přesto se vyplatí tu a tam k téhle jízdě vrátit, protože tempo je pořád dobré a obsazení je extrémně atraktivní i dnes. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Svojho času obrovské očakávania. Robert Rodriguez priviedol Desperada na svet v roku 1995 (resp. El Mariachiho o dva roky skôr), medzitým si odskočil k Od súmraku do úsvitu, Fakulte a do série Spy Kids a keď sa v roku 2003 rozhodol vrátiť k univerzu zabijaka s gitarovým puzdrom, plným zbraní, fanúšikovia sa nevedeli dočkať. Rodriguezovi sa podarilo zohnať 30 miliónový rozpočet, čo síce obvykle nie je veľa, ale Rodriguez nie je „obvyklý“ režisér. Na porovnanie, Desperado stálo trápnych a mizerných 7 miliónov a vznikol z toho jeden z najlepších akčniakov desaťročia. Rodriguez patrí k režisérom, ktorí vedia maximálne vyšťaviť i minimálny rozpočet, takže rozpočet 30 miliónov znel ako splnenie sna každého poctivého fanúšika akčných filmov. Do kultovej postavy sa pravdaže vrátil Antonio Banderas, do úlohy jeho parťáka sa Rodriguezovi podarilo nahovoriť spevácku legendu Enriquea Iglesiasa, vrátila sa i Salma Hayek a obsadenie vedľajších rolí bolo vyložene lahôdkové (Rubén Blades, excentrický Mickey Rourke s čivavou, Danny Trejo, či Willem Dafoe, ale najlepší je asi Johnny Depp s vydlábnutými očami a tričkom CIA). Nanešťastie, o čo je kasting monumentálnejší, o to je scenár hroznejší. Nie snáď, že by ten z Desperada stál za veľa, ale aspoň sa na nič nehral. Čo sa nedá povedať o Vtedy v Mexiku, kde je zápletka komplikovaná, prekombinovaná, ťažko pochopiteľná a v množstve postáv (a ich motívov) sa divákovi veľmi ťažko, zle orientuje. Zle je aj to, že hlavnou postavou je skôr Depp (!), než Banderas – ten je skôr len nerozmýšľajúcou figúrkou v komplikovaných špionážnych hrách (čiže niečo ako Maniac Cop alebo Michael Myers v niektorých častiach svojich sérií). Rozpaky a rozčarovanie. Rodriguez je z akcie unavený. Kino Považan NMnV 2003 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to tak dobrý, že až to dojím, zaplatím, půjdu rovnou do kuchyně a zastřelím kuchaře." Podle mě to zase tak dobrý nebylo, takže můžu nechat režiséra žít. Příběh byl totiž tak zauzlovanej, že jsem často nevěděl, kdo je gangster, kdo agent, kdo prezident a kdo prodává sekačky u Mountfieldu. Ve finále to bylo jedno, protože se čekalo jen na to, až se otevřou futrály, vyndají kytary a začne palba. Samozřejmě palba za letu se salty a vruty, což je v Mexiku samozřejmostí. Mě to vlastně docela bavilo a agent CIA Sands mi ukázal, že nejlepší krytí je procházet se po ulici v tričku s nápisem CIA. To mě skoro až donutilo k přemýšlení. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Spousta skvělých scén (hlavně těch akčních) a momentů, ale pohromadě to nedrží ani trochu. Mohl to být ultimátní tříhodinový velkofilm, kde by pomalejší dějové scény střídaly rychlé akční, ale je to jen bez větších problemů koukatelná slátanina několika žánrů a stylů. Rodriguez asi nemá rád dlouhé filmy, ale přitom toho chtěl sdělit (během krátké stopáže) strašně moc, ve výsledku mi však ale jen potvrdil, že Johnny Depp je jeden z nejlepších herců současnosti (to jsem už ale stejně věděl), že Banderas má neskutečné charisma (to jsem taky dávno věděl) a... a pak už vlastně skoro nic. Velmi dobré v jednotlivostech, mizerné v celku. 60 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • Tržby ze severoamerických kin činily milionu 56,4 amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 98,8 mil. (NIRO)
  • Jorge FBI, kterého hraje Rubén Blades, vypráví o svém parťákovi z FBI jménem Archuleta, který byl před lety zabit. Postava, kterou hrál Rubén Blades ve filmu Predátor 2 (1990), se jmenovala "Danny Archuleta". (JohnSmith)
  • Scénář měl 45 stránek. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno