Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkná oddychová podívaná. Britský kriminální seriál v českém podání tak nějak jakoby. Michal Dlouhý je skvělý, u ostatních, hlavně role mladších náctiletých, nechápu, kde dělali nábor. Absolutně žádné výrazy, žádné zabarvení hlasu, jen monotóně přeříkat text a vypadnout. Jinak vcelku dost narážek, vtípečků a pidigagů, které potěšili i rozesmáli. * * * * * SPOILER * * * * : Ztratili se mě sestry. Opravdu ? A kolik ? Tři ? ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Nie je to brané až tak vážne, takže sa to dá. Ale čeština Vici Kerekes je pšíšerná. A ani sa na tu postavu nehodila. Neviem či mala byť postava doktorky Steinovej taká krava, ale Vica tomu dodala hodne. Inak nechápem tú obľubu slovenských herečiek v českých filmoch a seriáloch. Po česky si nevedia ani sadnúť, hrajú (pod)priemerne, tak prečo neobsadiť českú herečku priamo. Pre mňa je to záhada. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tenhle Dlouhého Exner mi docela sednul. Michal se na tu roli hodí. Příjemný bylo i to, že šlo opravdu o detektivní práci a žádný super hyper akce nabitý adrenalinem. Kvituju i spoustu známých hereckých tváří v každém díle. Vynikající Vondráček! Z toho, co píšu to vypadá na maximální spokojenost. Ale mám zásadní ALE: rozdělení případů do dvou částí. Příjemné tempo se někdy stávalo až příliš rozvláčným a pamatovat si po týdnu všechny nuance celé zápletky... Škoda toho, jinak velmi slušná práce... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda podivného konceptu, kdy každý díl je roztahaný do dvou částí a občas skutečně nudí. Kdyby každé dva díly byly nacpané do jednoho dílu po cca 70ti minutách, mělo by to větší šmrnc. Příběhy jsou v pohodě, některé trošku slabší, ale většinou slušná uvolněná kriminálka. Hlavní čtyři postavy bez problémů, nejslabší je samozřejmě zubařka Kerekes, která nedostala dostatek prostoru, Exner je takový, jaký očekáváme, ale naprosto báječní jsou Vlček s Beránkem. To je to pravé koření seriálu a je jen škoda, že nedostali více prostoru. Celkově hodnotím jako lehký nadprůměr a určitě to nebyla žádná ostuda. Tv Prima to tentokrát zvládla velmi slušně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni co me v uvodnich dilech bilo do oci, byla samotna postava kapitana. "Jasne, policajt a jezdi si v Jaguaru (ten tedy zdedil po dedovi, jak sam rikal), snida, obedva a veceri v Manesu, kde jeste plati za kolegy, bydli jak na zamku..., kde by na to nezkorumpovany policista vzal"? Kapitan Exner je vsak vyborne stylizovana figura, na kterou se bavi koukat. Detektivni pribehy maji hlavu a patu, jsou zde hezke dialogy, zajimave postavy a i presto, ze je to tak nejak vytrzeno z reality, ma tento serial sve kouzlo,... mozna prave proto... TV Prima me timto pocinem velmi prijemne prekvapila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Při dokončovacích pracích bylo nutné nadabovat některé ze scén s Alenou Šeredovou (Renáta). Byla už ale doma v Itálii a dohodla se tedy s produkcí, že jí při postsynchronech nadabuje někdo jiný. Učinila tak Anna Brousková. (funhouse)
  • Hospodská terasa, kde cca ve 21. minutě kriminalisté pijí kávu, je v Hotelu u Berounky v obci Srbsko v okrese Beroun. (a-ja)
  • Vica Kerekes (Steinová) odmítla dublérku ve scéně, kdy jí málem srazí auto. Herečka do natáčení šla tak naplno, že si odřela a narazila koleno. Když se v následující scéně ošetřuje koleno peroxidem, tak to není namaskované, ale to je opravdové. „Bylo to technicky nesmírně náročné, protože už jen umístit kameru na auto veterána, abychom neublížili ani autu, ani kameře, nebylo nic snadného. Pak se musela scéna dobře nacvičit, aby tam Vica vběhla v pravou chvíli a to auto jelo určitou rychlostí, aby to opravdu vypadalo nebezpečně, to všechno opravdu zabralo několik hodin,“ prozradil režisér o natáčení nehody s Kerekes, která byla jednou z nejdéle natáčených scén seriálu. (Duoscop)

Reklama

Reklama