Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal dobře, pokud by se pohádka držela trampot dvou čertů. Ale pak přestaly dialogy dávat smysl a začaly být naopak velmi otravné s folklorními výrazy ve špatnou dobu. Hlavně paní kněžna jako by tam byla dodaná nějak na poslední chvíli a zvláštní pařečí improvizovala. Přijde mi, jako by se pohádka odehrávala ve vedlejší vesnici od Princezny ze mlejna. Vánoční klasikou se nestane, na to je moc stupidní, včetně nějakých dvojsmyslů. Možná proto by se to lidem mohlo líbit, že je to takový babovřeskový humor. Komparz se sem tam podívá do kamery. A když už je nutné, aby se v pohádce zpívalo, měla by být písnička chytlavá a být přidanou hodnotou, nezdržovat tok děje. Bohužel, když se v novějších pohádkách začne zpívat, mám chuť si vrazit tužku do ucha. Zato kostýmy se povedly, ty cením! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom komplikovane napísaný scenár, rozumej v tom zmysle, že na scéne sa stále objavujú nové a nové postavy a všetko stále viac komplikujú. Nakoniec sa ale ukazuje, že všetko je inak, jednoduchšie a akosi sa to aj dalo čakať, čo je ale ku prospechu veci. Troška si dal záležať aj na lokáciách, čiže Čertoviny vyzerajú doslova krásne, napriek tomu ale stále televízne. V televízii je to v poriadku, ale vážne si neviem predstaviť, ako by som sa cítil v multiplexe, kde by som si za film zaplatil plné vstupné. Neviem čím to je, že dodať filmovosť súčasným rozprávkam je taký problém. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Hrůza.Zdenda se malou oklikou vrátil ke konceptu pohádek jako Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí,a znovu to stálo za nic.Strašný herci,nebylo tam ani zbla pohádkový atmosféry,a příběh blbej jak hovno.Navíc v některejch chvílích nám herci doslovně komentujou to,co se děje na plátně.To je vůbec děsný.Nechápu,kde tohle mohlo nasbírat šedesát procent.20%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Co se scenare tyce, dlouho jsem nevidel tak povedenou pohadku. Krasne vykresleno, jak laska vyhraje nad chamtivosti. Ne vsichni herci zahrali dobre, ale neokoukane tvare potesi, zvlast ta od Sandevy:-). Navratil a Nosek jsou vyborni, hlavne druhy jmenovany se do ruznych roli "zmrdu" hodi bajecne. Pekna kamera, dobry vyber lokalit, slabsi vyprava a necitlivy strih. Jeste bych pohadce vycetl urcitou preslazenost. Pribeh je ale pekny a celkove se mi to dost libilo. Videno v Kino Art, 13 divaku. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malebná jihočeská pohádka, která se neodrodila, neboť souzní s malebnou jihočeskou krajinou - a jen sem tam si někam krátce odskočí. Kupříkladu do pískovcových skal, které evidentně jihočeské nejsou, či na hrádek Velhartice, o jehož jihočeském původu by se taktéž dalo pochybovat. Ale víc nežli tyhle krátké a dějovou linií ospravedlnitelné výlety jí trochu kazí image prakticky nulové charisma a nepříliš důvtipné repliky všech zúčastněných bez výjimky - i poněkud nevyhraněná povaha představitelů ústřední dvojice. Jejich láska je sice stálá, leč smutek spíše přelétavý, což lze s ohledem na jejich nezáviděníhodnou situaci stěží nějak smysluplně vysvětlit: Dcerka, jejíž sňatek s bohatým, leč neurvalým sedlákem a gamblerem v jedné osobě se zdá být nevyhnutelný, si co chvíli vesele prozpěvuje - a její milý taktéž nevykazuje známky trvalejší deprese. Znamená to snad, že jsou oba poněkud mdlého rozumu ? Naproti tomu čerti, za trest vyslaní na svět, se při nahánění hříšných duší jako mávnutím kouzelného proutku bleskurychle propracují od očividného ňoumovství téměř ke genialitě. Vskutku pozoruhodná proměna ! Nicméně ... určitou líbeznost milé pohádce upřít nelze, takže přivírám obě své západočeské oči a přiděluju jí poctivé 3*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)
  • Pohádka Čertoviny byly třetím divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018. V kinech ji vidělo 356 132 diváků. (zdeny99)

Reklama

Reklama