Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

cmenda 

všechny recenze uživatele

Krásná a povedená Česká komedie která si bere na paškál všechny současné kriminálky ať už zahraniční nebo české , a ukazuje klasické klišé a postupy které jsou vždy jak přes kopírák. Chápu že nikdo to může brát jako snižování úrovně českého filmu ale musí to brát s nadsázkou a s tím že je to komedie .Nakonec obsazení je bezvadné a David Novotný ten ukazuje že umí zahrát vše bravůrně . ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z dobrého nápadu je nakonec neskutečná trapárna. Většina vtipů je na úrovni základní školy (třeba papírek, na kterém bylo z obou stran napsáno OTOČ jsme si psali v sedmé třídě a přišlo nám to jako strašná sranda - ale tohle mi alespoň přineslo nostalgii, ten zbytek už byl totálně trapný, třeba ty požadavky únosce (CD Justina Biebera, kufřík s Mimoni a kompletní seriál Ulice na DVD - hahahahahahahahaha)) a pokud to mělo působit vtipně (jakože asi jo), tak asi Šmídmajer měl přitvrdit, aby to bylo tak strašné, až by to bylo dokonalé. Nejhorší na tom všem ale je, že kvůli tomu celý film strašně padá. A nejen kvůli tomu. Všichni herci zde strašně přehrávají (snad kromě Pechláta a Táborského, který tu hraje asi jenom kvůli tomu, že potřebuje prachy) a ono vůbec to celé působilo hodně trapně. Přesto v tom ale bůhvíproč je nějaká podmanivost, tedy "napětí" plynoucí z toho, že mě postupem času začalo zajímat, s jak moc trapnou nebo wtf hláškou tvůrci vylezou. A taky musím pochválit, že konečně v Česku zase někdo natočil krimikomedii, jelikož všechny ty romantické vztahové komedie už mi lezou krkem, ale k čemu mi tahle "originalita" je, když to ve výsledku stejně stálo za prd? Ach jo. A to jsem tomu i trošičku věřil. 1* ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to dokonalé a často to spíš opisuje než skládá poctu, ale už dlouho jsem neměl u české komedie pocit lehkosti, dobrého tempa a hlavně vtipu. Kadence je fakt vysoká, takže si můžou dovolit trefovat 2 z 5. Určitě to hodnocení přehráním, protože nejvíc cením, že někdo v Čechách šel naplno do žánru a nevybral si rom-kom, tragikomedii nebo historii a nevyšla z toho sračka... 65% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení chápu, protože komedie by měla mít smysl, obsah, příběh, řemeslo, vkus a humor. Crazy humorem se tvůrci trefili do mého a zasmál jsem se opravdu mnohokrát. Nemyslím tedy dětinské vtípky jako Sladká-Kozinová. Zde jde o žánr parodie a ten by měl mít přesný stanovený předmět výsměchu a vlastní styl. Ale zde si film, který šel v našich kinech jen slovy tvůrců „utahuje z krimiseriálů, kterých jsou plné obrazovky“. Vzorů filmu je více, ale převažuje Policejní akademie. To je myslím další důvod zdejšího nízkého hodnocení filmu, protože Policejní akademie měla dostatek akce, ale zde  v Případu mrtvého nebožtíka je jen jedna autonehoda a tu ještě ani nevidíme. Ale výborná je herecká sestava. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu hrál Ladislav Dostál s jeho manželkou a synem zavražděnou rodinu klenotníka. „Poprvé jsem viděl, jak naživo dělají maskéři průstřel hlavy. Ten jsem schytal já. Na čele mi ho dělali silikonem asi půl hodiny. Žena byla zapíchnutá vývrtkou a syn dostal zásah šípem do zad,“ řekl Dostál. (ČSFD)
  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)

Reklama

Reklama