Reklama

Reklama

Drtič

Trailer

Obsahy(1)

Ze života mu udělali peklo. Jeho šéf je netvor, jeho vlastní žena noční můrou a jeho nejlepší přítel se ukázal jako ten nejhorší. Vždycky držel jazyk za zuby, dodržoval zákony, společenská pravidla a dělal vše, co se od něj očekávalo. Ale jednoho rána se probudil a zjistil, že je bez tváře a bez identity. Nekonečně dlouhé roky souhlasného kývání jsou pryč. Stal se z něj anonymní, bezvýrazný fantóm odhodlaný nelítostně se pomstít všem lidem, kteří mu ublížili. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bruisera bych opravdu nemohl považovat za nějaký filmový majstrštyk, přesto si nemůžu pomoct, ale já se u tohoto snímku opravdu bavím. Pravda, nebavím se tak, abych přihodil čtvrtou hvězdičku, ale na lepší tři to stačí. Jason Flemyng tady byl výborný (to on je ale vlastně vždycky), Peter Stormare opět dokázal, že je pro postavy magorů jako stvořený, a ve výsledku jsem dostal takový béčkový Volný pád. 3*+ ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, celkom dobrý nápad o smoliarovi, ktorý stratil tvár nie len obrazne, ale aj doslova a aby ju získal spať musí sa pomstiť všetkým, ktorí s ním roky zametali, neverná manželka, zlodejský kamarát, fakt úchylný šef(značka Stromare :), nebyť toho lacného televízneho spracovania mohlo to zaváňať kultom, škoda. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

George A. Romero se proslavil jako legendární tvůrce, kultovních zombie hororů, ale občas si odskočil i k jiným hororům. Bohužel, protože poté vznikaly filmy jako Drtič. Tématem podobné, jako Americké psycho, ale bez nápadu a s hodně podivným scénářem i hereckými výkony, které působí, jako by se celý film odehrával ve snu. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Tento film je ďalší z radu dôkazov , že kancelársky panicko, hoc' metamorfovaný na maniackeho vraha v maske, nie je zárukou napínavej filmovej zábavy, ako by to malo byť. Asi proste platí, že keď je niekto zúfalo nudný, tuctový a neoriginálny v bežnom rodinnom i pracovnom živote, rovnako tuctový a neoriginálny bude aj ako vrah bez tváre, a síce, drtič a zdrtí diváka nekonečne nudným fňukaním , tak typickým pre skrachovancov, z ktorých si dobromyseľne uťahuje sám život, šéfovia sa im vozia po ženuškách a kamaráti si za ich peniaze kupujú Mercedesy. V nekonečnej frustrácii treba ukázať silu šikanovaného jedinca a k prekrásnej filozofii o životnej krivde pridať trošku tej satisfakcie. Ale už sa mi zíva aj pri písaní, povedané jednoducho - strata času. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

I když sem úplně nepochopil co nám tím vlastně chtěl Pan Romero říci, jako celek hodnotím víceméně kladně. Sonda do hlubin duše tuctového městského človíčka (v kterém se pravděpodobně mnozí naleznou) se vcelku vydařila. Upřímně, koho z nás někdy nenapadlo jaké by to bylo, odložit svůj xicht, svou identitu a rázně skoncovat se všemi křivdami a kostlivci ve skříni?!... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Romero pro Misfits na oplátku natočil videoklip ke skladbě "Scream!", který je obsažen v bonusových materiálech na DVD. (IDžOR)
  • Kapela na počest snímku složila stejnojmennou píseň, kterou při koncertě můžeme také zaslechnout. (IDžOR)
  • První Romerův film, který nebyl natočen v okolí jeho rodného města Pittsburgu v Pensylvánii. (facojurka)

Reklama

Reklama