Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite o dosť lepšia rozprávka než sa podarila na Slovensku (O liečivej vode). Dobrý príbeh, dobrí herci, Huba je v Čechách tak doma, že už ho ani neberiem ako Slováka. Žiadna "vtipná" postavička, čo je celkovo len dobre. Lepšie žiadny humor alebo jemný, než trápny. Hviezdna obloha mala dobrú výpravu i triky a za celú stopáž som sa ani raz nepozastavil nad niečím, čo by ma znechucovalo. To sa mi už dlho nestalo a aj preto môžem túto rozprávku zaradiť medzi to lepšie, čo za posledných cca 10 rokov vzniklo. 80%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi mě pořád překvapuje, že stejný režisér, který si udělal jméno na teenagerských komediích, si v posledních letech vzal monopol na natáčení štědrovečerních pohádek, ale jinak s tím nemám problém, a v tomto konkrétním případě mě to poměrně příjemně překvapilo. Obsazení je fajn (Tereza Ramba je v roli Deničky vyloženě roztomilá), natočili to v krásných lokacích, a ten děj mě celkem bavil a přišel mi jako něco příjemně nového (jako po dlouhé době pohádka, ve kterém není ústředním motivem odpor proti předem domluvenému sňatku, což je podle mě momentálně asi nejotravnější žánrové klišé). Nesedla mi ovšem ta německá ošklivka v roli princezny a v porovnání s vrcholnou českou klasikou typu Princ a večernice mi to pořád přijde jen jako lepší průměr, který se za čas skoro jistě vykouří z hlavy. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tereza Ramba a Vojta Kotek už po těch x filmech, kde se spolu objevili, jsou fajn sehraná dvojka. Na začátku filmu spolu mají několik vitpných scének, kdy jsem doufala, že film spáruje tyhle dva. Kotkův učitel je ovšem fanaticky zamilován do německy chladné princezny (Leonie Brill je sice moc hezká a šlechtičku ji věříte, ale herecky je úplně někde jinde než čeští herci). Jinak fajn je minipříběh hvězdy Bezejmenného, alespoň něco trochu originálního. Jinak je film velmi, velmi inspirovaný Hvězdným prachem, což je film, který je kvalitnější na všech úrovních. PS: Nechápu, proč Kotek tak dlouho unikal českým pohádkám. Vypadá dobře, má charisma, umí hrát... moc takových mladých herců nemáme. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní som si spomenul a viackrát v hlave pospevoval obľúbený song Karla Plíhala: "Padaly hvězdy a jedna z nich slítla, mé milé přímo do klína. Jak byla žhavá, tak sukně ji chytla, a od sukně celá roklina. Teď už jen v očích jak tečka za snem, skomírá malý plamínek. Běžíme k hvězdě a oba žasnem: je to jen chladnoucí kamínek.". Takže to nemohlo, a nebolo vôbec katastrofálne. Práve naopak, zapadlo do vianočnej nálady. Okrem toho: Zobrazenie nebeskej dráhy ako vlhkého sna ilustrátorov jehovistických časopisov "Strážna veža" a "Prebuďte sa!", potešilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trefit se do vkusu diváků se štědrovečerní televizní pohádkou je pokaždé zatraceně náročnou misí. Troufám si tvrdit, že nemají moc rádi experimenty, raději něco tradičnějšího a laskavého. Podstatný je samozřejmě humor a výhodou, že se odehrává na sněhu. Zatímco k nadabované německé princezně rozhodně nepřilneme, k roztomilé a energické idealistce Tereze Ramba ano. Potěší i žárlivá mrška Aňa Geislerová, rozčesaný (a po letech zase jednou vtipný) Ondřej Sokol i povedené kostýmy. To, co udělali trikaři tam nahoře (hvězdná říše), také není k zahození, dobová vesnička má rovněž své kouzlo. Druhá polovina pak už lehce drhne, rozhodně bych přidal i víc humoru. Každopádně celkově spokojenost. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Aňa Geislerová na otázku, proč si vybrala právě roli Proximy, odpověděla: „Já jsem si přála jakoukoliv roli v pohádce. V mojí poměrně bohaté kariéře totiž pohádky úplně chybí. Kromě Princezny Fantaghiro (1991), která je ale italská, a Anděla Páně (2005), kde se mihnu na zhruba tři vteřiny. Toužila jsem po české pohádce. A když přišla Proxima, chtěla jsem už jen a jen ji.“ (SONY_)

Reklama

Reklama