Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Princezna je moc hezká, učitel sympatický, nebe propracované a dialogy hvězd astronomicky vtipné. Děj je spíš milý než strhující, dobrodružství nečekejte. Ani to nebezpečí v podobě pádu či zavření do vězení nepůsobí hrozivě, o hrdiny se prostě nemůžete bát. Učitel si lásku získá, protože je hodný, nikoliv tím, že by kvůli ní musel podnikat nějaké větší akce. Dobrá výprava, jen ty kostýmy (jak je v českých pohádkách zvykem) vypadají přesně tak, jak jsou - totiž, že je právě ušili. Trochu ošumělosti by jim přidalo na autenticitě. Škoda též Měsíce v podání Martina Huby, který měl spíš jen výplňovou než nosnou roli. SHRNUTÍ: Víc příjemné než zábavné. Nevyvolá smích, ale úsměv jistě. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Klady: slušný vizuál a sem tam povedený vtip. Zápory: Prakticky všechno ostatní. Dej je (i na pohádku) nepravděpodobně napsaný, hloupě polopatický, krajně nepřekvapivý a současně poněkud překombinovaný (nevěřil bych, že to lze). Herci většinou nehrají, jenom tak nivě čučí (snad s výjimkou pro změnu trapně přehrávajícího Ondřeje Sokola). Výsledek je naprosto sterilní a dokonale zapomenutelný. Karel Jandák je vážně špatný režisér a od dob kdy točil Rafťáky či Snowborďáky se navíc zjevně vůbec nic nenaučil... Celkový dojem: 55% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si určitě cením faktu, že při sledování pohádky o Vánoční hvězdě jsem měl dojem, že koukám na českou pohádku a nikoli snahu o americký paskvil. Druhá věc, která mě vysloveně nadchla, že Vojta Kotek má na sobě bohemáckou šálu, za to palec nahoru. Pokud jde o herce, tak Aňa s Terezou převyšují zbytek o mnoho mil. Zvláštním ukázem je německá herečka Leonie Brill, beru to jako ulítbu německé koprodukci, ale nesedla mě, to už mohla být rovnou Marika Šoposká, když jí dabovala, sice 31 let, ale pořád mladá a nežně vypadající děvucha. Moc se líbily kostýmy. Jen v nebi jsem si připadal trošku jako u Thora a Ondra Sokol a jeho účes to byla zbytečnost, když už tak měl ty vlasy mít zářívý, aby to ladilo s pojmem nejzářivější hvězda, takhle jsem čekal kdy se zjeví Uma Thurman a bude po něm chtít aby jí naučil hmaty a chvaty, protože Kill Bill. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

70% Hudba: Aleš Březina. Janák a jeho další pohádka- já to opět oceňuji, Karel pohádky zvládá lépe než jeho (současní) kolegové, je to velmi hezky natočené, fajn obsazení, příjemný (a ne úplně otřepaný) příběh o hvězdách...ke konci už to trochu ztrácelo dech, ale přesto ta lepší z novodobých pohádek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako snad již tradičně je nejslabší stránkou nové vánoční pohádky samotný příběh. Kostrbatě pospojovaný děj, ve kterém se řada postav chová, tak jak je to v dané scéně potřeba, aniž by jejich chování šlo nějak psychologicky pochopit. A navíc spousta herců hraje každý jak z jiného filmu. A přitom právě silná herecká sestava celou pohádku drží nad vodou. Herci často uhrají i to, co jinak nedává smysl. Mezi další pozitiva přidávám, že pohádka dobře vypadá i zní, za což mohou zejména Martin Šácha a Aleš Březina. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Kostýmní návrhářka Michaela Horáčková Hořejší většinu kostýmů navrhovala, objednávala speciální látky po celém světě a pak v krejčovských dílnách sledovala jejich zrod. Z fundusů se pak půjčovalo pouze oblečení pro komparz. (SONY_)
  • V čase 57:29 lze ve scéně, kdy Proxima (Aňa Geislerová) s Vaškem (Vojtěch Kotek) odjíždějí na velkém voze z nádvoří, spatřit v pozadí za keřem modrý plastový odpadkový pytel produkce filmu. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama