Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Největším kamenem úrazu celého filmu je zdánlivá snaha hrát si na americký romanťák s typickým happy-endem. Vlastně by to bylo o mnoho snesitelnější, kdyby se celá zápletka odehrála v řádu dnů či týdnů. Jenže nafouklý příběh plný banalit a náhod nacpaných do štědrovečerního dne působí naprosto nerealisticky, lacině a snad hůře než z vymyšlené pohádky. Když si to ale odmyslím, tak jde ve finále o poměrně průměrnou romantickou komedii natočenou na americký způsob, která rozhodně nikoho neurazí. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem skutečně nic nečekal, mě tahle vánoční pohádka až překvapivě dobře pobavila a musím přiznat, že místy i dojala. Jasně, je tu po sté recyklované to stejné schema, herci občas přehrávají (což je dané z velké míry i scénářem) a některé scény jsou na hraně, ale z nějakého důvodu na mě ty příběhy  prostě fungovaly a co jiného chtít od filmu, než emoce. 70 % ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Docela hledím na to, že je to český film jelikož tolik sympatických postav v českém filmu snad nikdy neuvidíte. Povedli se i dětští herci a nejsou to takoví ti , které by jste nejraději zabili co se vyskytují v českých komediích překvapil i Krajčo z kterého jsem měl obavy jestli to zvládne zahrát a celkově to působí milým dojmem.  80 procent ()

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsme viděli stejný film??? To je ubohý, pochybný scénář, sprostý, hrubý, neurvalý, klišoidní, umělý, nudný a ještě propagace zde vulgárního Santy, filmu nevěřím ani 20%. Komedie to moc není. A pokud má jít o českou Lásku nebeskou, tak lásky a laskavosti je tam jako šafránu. Polívková v roli zahývající manželky - hysterky je vážně velký přešlap. K dětem se nepřistupuje ve filmu jako k dětem, přestože jsou poměrně malé a řeší se s nimi věci dospělých. Celkově podivné obsazení. Zbytečný okopírovaný film. Celý film hnusné vztahy, které se na posledních 10min. najednou kouzlem změní v dokonalou vánoční atmosféru. WTF? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec domácí tvorby se snažím vidět vždy něco pozitivního na našich filmech, takže tady dám hvězdu za nadprůměrné obsazení, ale jinak je tahle romantická komedie absolutně bez vtipu, vše se jede přes jakousi křeč na sílu, podle zahraničních vzorů. Plné klišé, předvídatelné a úděsně hloupé a to tak, že mám pocit, že tvůrci dělají idioty i z diváků. Závěr jakože vycucaný happy end. Hlavně u paroháče Langoše jsem zvědavý jak by mu ta rodinná idylka vydržela dlouho. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama