Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ferencová jede na jistotu, protože podělat vánoční film snad ani nejde. Přání Ježíškovi je česká variance na anglickou sváteční klasiku na polských základech, takže už jen za to musí jít body dolů. Krajčo potěší jedině fanoušky Kryštofu, jelikož je znovu slizký jako had. Další linky mají bohužel také blíže k bizáru než k romantické komedii. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

srovnávat Přání Ježíškovi s Láskou Nebeskou je stejné asi jako srovnávat Byl jednou jeden polda s Policejní akademií. Jádro filmů si je v lecčems podobné, nicméně výsledek rozhodně není stejný. Tyhle vánoční mozaiky jsou samozřejmě divácky vděčné a i v těch slabších se dá najít něco co pobaví, nebo zahřeje u srdíčka, což platí i tady. Pár vtipných momentů (primárně v podání dua Holubová Dušek), nějaký ten humor z prvního stupně základní školy (Olík co má kolík) a trocha těch emocích a ne úplně funkční romantiky. Je celkem smutné, že k tomu aby Marta Ferencová konečně natočila film na který se dá koukat bez větší psychické újmy musela úplně rezignovat na originalitu a musela obšlehnout polský originál. Ve finále ani to ovšem neudělala úplně dobře, jelikož Přání Ježíškovi přes veškerou snahu působí nepřirozeně a strojeně (z nejednoho dialogu sem měl pomalu vyrážku, protože takhle prostě normální lidi nekomunikují)...50% ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Listy do M. jsem viděla před deseti lety. Vůbec jsem nevěděla, že tohle je česká verze. Napověděl mi ten promiskuitní Santa a chlápek pracující v rádiu. Už fakt nemám srovnání, protože kromě toho, že se mi Listy do M. líbily si nepamatuju ani prd. Tato česká verze byla fajn. I když zbytečně přeplácaná přehrávajícími známými obličeji. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Polská Noc splněných přání v českém podání mě nepřesvědčila a není to o Krajčovi, kterého nemusím, protože on hrát umí kvalitně. Problém je celý koncept, kostrbatost, kameňáková, řachanďácká trapnost. Když dva dělají to samé, není to to samé. Pan Arnošt Goldflam byl výborný jako vždy, mám ho moc rád, za něj hvězda. Duo paní Holubová a pan Dušek- standardní klasika, jeden smích, Maximová je milá. Tím to hasne. Kdo zná origoš, nadšený asi nebude. Poláci si tuhle vánoční parádičku natočili krásně, divák nemá potřebu řešit iracionální momenty, které v naší verzi vyznívají dost blbě, kdežto v polském filmu chytnou nejednoho za srdce. Další pokračovací vývary jim taky dobře nedopadly, ovšem jednička je hezká. Tu doporučím. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV okolo Vánoc a dal jsem tomu čas… vstřebat. Nepomohlo. Jestli to měla být parodie, nebo výsměch… jako komu chcete namluvit, že 30ti létá ultra-samyce si ucvrkne blahem nad 45ti letým nemajetným tatínkem se závazkem… jako asi. V kterém vesmíru je tohle reálné? Jako proč vydáváte moč za děsť? Napište rovnou, že je to pohádka a protože kouzelná hůlka v kalhotách, tak stačí čáry-máry-fuck a happy ending. To samé ty delší linky. Únos dítěte + “to si necháme”? Malý zloděj a pedofil? Sem se zase rozčil a to jsem si myslel, že měsíc odležet bude stačit. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)

Reklama

Reklama