Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021) ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem skutečně nic nečekal, mě tahle vánoční pohádka až překvapivě dobře pobavila a musím přiznat, že místy i dojala. Jasně, je tu po sté recyklované to stejné schema, herci občas přehrávají (což je dané z velké míry i scénářem) a některé scény jsou na hraně, ale z nějakého důvodu na mě ty příběhy  prostě fungovaly a co jiného chtít od filmu, než emoce. 70 % ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli české komedie. Kdyby celý průběh filmu probíhal "přirozeně", jako závěrečná vcelku dojemná část, mohla to být výborná vánoční klasika, kterou bych si o Vánocích pustil pravidelně, stejně jako Lásku nebeskou. Škoda jen těch nepřirozených cringe momentů, které jsou v českých béčkových komedií již nedílnou součástí. Zejména nepřirozenost hraní některých účinkujících ("Kluk z ulice", Krajčův synátor, Holubka), potažmo určité scény. Stručně řečeno - k dokonalosti schází přirozenost, nicméně překvapení veliké. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vytvorit kyc neni nic snadneho a zde se to celkem povedlo. Uvidite reklamne vylestene postavy, detatko, gaye, kostel, Tichou noc...Tato ceska romcom je remakem polske ctyrdilne Noci plne zazraku a ta zase vykrada Santa je uchyl, Lasku nebeskou, Prazdniny a dalsi klasiku. Legrace a slzy jsou tu v rovnovate. Plusem teto presladle nyve pohadkovosti je Dusek s Holubovou, kteri prinasi prvek crazy. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)

Reklama

Reklama