Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luxusná akcia, ktorá nenudí, ale v záverečnom finále ešte viac pridáva grády. Chow Yun-Fat a Tony Leung nie lenže predvádzajú dokonalé akčné scény, ale okrem nábojov vypúšťajú aj fajn hlášky a to z nich robí perfektné duo. John Woo a jeho perfektné spomalovacie akcie nemajú chybu, nenudia, majú nápady a hlavne zaberajú väčšinu času! 85% - 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další ukázkový akční spektákl z dílny neodiskutovatelné legendy žánru – Johna Woo. Woova bravurní rozlučka před vstupem do Hollywoodu vyniká kromě vymazlených akčních scén i nezvykle otevřeným přístupem k násilí, což si vymohlo dosti razantní cenzorské zásahy. Odlétávající střepiny, mezi explozemi elegantně padající těla, krev stříká proudem a mezi tím vším Chow-Yun Fat v ostré střelbě ze dvou pistolí. A vše korunuje vydatné předlouhé finále v nemocnici s mistrovskou instrumentací akčních scén. Škoda, že mistrovy poslední opusy za oceánem dopadly tak, jak dopadly. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když jsem všude četl samé superlativy na tenhle Wooův akční nářez, nevěřil jsem, že to může být skutečně tak dobré, ale opak je více než pravda. Veškeré akční scény mají neuvěřitelně propracovanou choreografii, kterou snad v žádném jiném akčňáku neuvidíte. Osobním vrcholem tohoto snímku je téměř čtyři minuty trvající akční scéna bez jediného střihu!!! To jsem v žádném jiném podobném snímku doposud neviděl. Umírají zde absolutně všichni od policistů přes nevinné občany až po gangstery a příslušníky triád. Krví a kulkami se opravdu nešetří. Yun-Fat Chow je skvělý herec o tom už mě přesvědčil ve Vězení v plamenech a společně s Tonym Leung Chiu Waiem vytvořili báječnou dvojici. Pokud chce někdo vidět vytříbenou akční jízdu se špičkovými akčními scénami a dokonale propracovanou choreografií, nemohu doporučit lepší možnost výběru............ ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že filmy Johna Woo jsou pro mnohé dnešní režiséry akčních filmů zdrojem inspirace. Právě proto, že se akční žánr tolik vyvinul, k čemuž značně přispěl právě John Woo, mi přijdou jeho starší film už vyčpělé. Navíc mi přijdou přežité i vzhledem k režisérovi samotnému, ten totiž své techniky později v Hollywoodu zdokonalil. Příběh je opravdu slabý i na akční film a sledování filmu místy znepříjemňuje ohavná syntetizátorová hudba jakoby z 80. let. Pro mě je Hard Boiled dne již opravdu těžce koukatelný film, i když chápu co ve své době znamenal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli vsadit na jedinou hongkongskou akčňárnu minimálně z 90. let, tak je to bezpochyby Hard Boiled. Nikdy jsem to v televizi neviděl a kdybych se k týhle pecce dostal ve správný moment, měla by velkou šanci se v mých osobních preferencích zařadit mnohem výše. Závěrečná pasáž vyráží dech i dnes a hlavní dva borci jsou prostě těžký borci. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)
  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama