Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Definitivní průkopník akčního žánru. Neuvěřitelná práce s kamerou a stříhem, revolučně pojaté sekvence střelby, dlouhé záběry bez střihů, dechberoucí práce kaskadérů. Před všemi novodobými Hunty, Bondy, Bourny a Wicky byl detektiv s parátkem v hubě a dvěma pistolemi za pasem, který kdysi udal směr, jak bude akce vypadat ještě o dekády později. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že filmy Johna Woo jsou pro mnohé dnešní režiséry akčních filmů zdrojem inspirace. Právě proto, že se akční žánr tolik vyvinul, k čemuž značně přispěl právě John Woo, mi přijdou jeho starší film už vyčpělé. Navíc mi přijdou přežité i vzhledem k režisérovi samotnému, ten totiž své techniky později v Hollywoodu zdokonalil. Příběh je opravdu slabý i na akční film a sledování filmu místy znepříjemňuje ohavná syntetizátorová hudba jakoby z 80. let. Pro mě je Hard Boiled dne již opravdu těžce koukatelný film, i když chápu co ve své době znamenal. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, asi v rámci subpubžánru >hongkongské mlátostřílečky< má tanhle duchaprázdnost něco do sebe. Mám však podezření, že tento filmařský >mašíbl< je určen snad jen nějakým těm podivným uživatelům nějakých těch blbých televizí všeho světa - a ač (to klidně přiznám) jsem se chvílemi i bavil, nejsem schopen tuhle srajdu nějak objektivně zhodnotit. Ano, bombastické BÉČKO, u kterého je asi stylové si uchcávat a mít pocit toho spiklenectví s podobně postiženou komunitou... Podle zdejších hodnocení pomalu nejlepší film v databázi. Možná proto, že soudní lidi se na to s odpuštěním vyserou. Takže - bez nějaké zášti (a opravdu nemám nic proti akčním filmům jako žánru!) - absolvováno ze studijních důvodů a bez zaujetí i bez ujetí, čili poctivě bez hodnocení... - - - P.S. Na novácké debivizi s totálně stupidním šašským dabingem našich béčkových čudlařů - toť vskutku zase jednou ta pravá fiskulturní úchylnost! Měkké, jak ty sračky vyvařený... - - - P.P.S. Po zhlédnutí na dvd (samozřejmě v původním znění v kantonské čínštině!) jsem se rozhodl (pře)hodnotit. Dvě hvězdy za dvě >hvězdy< , jinak nic víc... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled - více prázdných nábojnic, více zdemolovaného prostředí, více mrtvých, více stylu (baletu), více humoru, akce technicky i choreograficky vybroušená k dokonalosti, zato méně emocí, postavy i příběh spíše triviální (coby pouhé katalyzátory a kulisa pro inferno století). Bonusy: párátko, smrt v knihovně, záchrana mimina, Tony Leung Chiu Wai. // Killer - více emocí, více holubic, více symboliky, ambicióznější scénář a tedy i komplikovanější a osudovější příběh, nesrovnatelně propracovanější postavy, akce sice ještě trochu neučesaná a bodycount poloviční, ale zato je rozumně distribuována v průběhu celého filmu a závěrečný showdown v kostele se vyrovná legendárnosti pozdějšího nemocničního masakru z HB. Bonusy: nesmrtelná postava vznešeného zabijáka, nesmrtelná postava vznešeného zabijáka, Mickey Mouse. Výsledek klání: Hard Boiled je sice fenomén, který nemá ve světě hardcore akce (kde není místo pro digitální lifting) obdoby a pochybuji, že bude někdy překonán, ale upřímně... srdcovkou a vrcholem Johnova umění pro mne zůstává Killer. A to navzdory skutečnosti, že z HB jsem "natvrdo" (:)) ještě dnes, druhý den od projekce. P.S Omlouvám se všem, kterým přijde povrchní koncipovat komentář jako srovnávačku mezi dvěma určitými snímky, ale každý kdo tato geniální díla viděl mi jistě dá za pravdu, že je to "akce" nevyhnutelná a jistě i logická. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když jsem všude četl samé superlativy na tenhle Wooův akční nářez, nevěřil jsem, že to může být skutečně tak dobré, ale opak je více než pravda. Veškeré akční scény mají neuvěřitelně propracovanou choreografii, kterou snad v žádném jiném akčňáku neuvidíte. Osobním vrcholem tohoto snímku je téměř čtyři minuty trvající akční scéna bez jediného střihu!!! To jsem v žádném jiném podobném snímku doposud neviděl. Umírají zde absolutně všichni od policistů přes nevinné občany až po gangstery a příslušníky triád. Krví a kulkami se opravdu nešetří. Yun-Fat Chow je skvělý herec o tom už mě přesvědčil ve Vězení v plamenech a společně s Tonym Leung Chiu Waiem vytvořili báječnou dvojici. Pokud chce někdo vidět vytříbenou akční jízdu se špičkovými akčními scénami a dokonale propracovanou choreografií, nemohu doporučit lepší možnost výběru............ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)
  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)
  • Počet mrtvol: 307 (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama