Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Divnosvět je prostě už moc. Uznávám sice, že pohádka by měla nést nějaké poučení a nenásilnou formou ukázat dětem, co je správné a co je špatné, ale v tomto případě se jedná o čisté moralizování, kam se snažili tvůrci zahrnout snad úplně vše. A na tohle já nemám zájem se dívat. Já se chci v kině bavit a ne poslouchat, co je podle někoho ideální svět. Divnosvět ve mě prostě evokoval myšlenku, že se dívám na pošahanou Gretu a ušlechtilá myšlenka se ztrácí v té pošahanosti toho, kdo tu myšlenku říká. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už technicky je to džadovina, podivné farby, animácia nelákavá, postavy škaredé, príbeh bez zábavy. Ale pridanie nenápadnej politickej korektnosti, teda ukázať, že pchať úd do konečníka je normálna láska a toto prezentovať deťom od 6 rokov len profiluje to, aký deviantský spolok sa stal z Disneyho. Zvrhlíci sa oháňajú vzletnými slovami ako sloboda a tolerancia, pritom chcú len przniť deti. Nech sa nedivia, že narážajú na odpor. A pri čoraz tvrdšej propagande bude stále silnejší. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

docela mě zarazilo zdější dost nízké hodnocení a až pak mi došlo, že je to hlavně díky tomu že místním fobům musela z tohoto animáku hned několikrát prasknout cévka.Je přece jasné, že naše děti musí znát jen tu jedinou pravdu a to sice že rád může mít akorát muž ženu, ženy patři ideálně do kuchyně a psi mají vždy a za všech okolností čtyři nohy...anyway. Když si odmyslíme, že to, že je tu třínohý pes, jedna postava je gay a jsou tu mimo jiné i silné ženské hrdinky, nemá nijak zásadní vliv na příběh, dostaneme vizuálně fajnový animák plný zajímavých nápadů, který v sobě nese zajímavou pointu (což bude pro mnohé taky nesnesitelné protože ekoagitka). Bohužel si ale nejsem úplně jistý, že děti pro které je tohle určené primárně to poselství budou schopné pobrat a rozluštit, ale také je dost možné že se pletu. Tak jako tak, v hodnocení na výš než tři jít nemůžu, protože ač je tu hodně pozitiv, v jádru Divnosvět nepřináší nic moc navíc a připomíná spoustu jiných a lepších. Na jedno podívání je nicméně úplně ok...60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $35,813,406║ Tržby Celosvetovo $66,089,070▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Disneyko klopýta a to riadne. Studnica nápadov u nich úplne vyprchala. Dosť sterilné, obohrané akoby chceli vytvoriť animovaný svet mixnutý Indy Jonesom a Avatarom. Ruky preč od tohto pestrofarebného nepodarku. /25%/ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem úplně jist, jestli to hlavní bylo, že ten pes měl jenom tři nohy, rodiče byli black and white, a ten míšenec před holkami preferoval vdolky a kluky, protože jinak to bylo úplně tuctové dobrodružství. Vlastně šlo ještě o to, že si podřezáváme větev, na které sedíme. To my ale všichni víme. Mulatský gay? Nemám problém! Naše planeta jde do kopru! Samozřejmě, že mi to vadí. Rodina je základ státu. Ano, je to v každém druhé animáku. Ale já si přišel odskočit do světa dětské fantazie a v tomto ohledu mi Divnosvět úplně neposloužil, protože tam kam mne on zavedl, jsem již mockrát byl. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Tento film je prvým filmom, ktorý vo svojej úvodnej sekvencii použil logo Disney 100 na oslavu 100. výročia kultového štúdia. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama