Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 2

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Genetické, ploché, klišovité. Celý ten svět nedává moc logický smysl. Postavy se (asi aby se něco dělo) komicky pitvoří a často někam padají nebo o něco zakopávají. Většinou je ve filmu pro děti takový ňouma jen jeden, ale tady se takhle chovají skoro všichni. Pseudokonflinkty a rychlé otočky v chování postav jen proto, aby vznikl aspoň nějaký děj jsou už jen třešnička na dortu. Celkově podprůměr, který se nejspíš nebude moc líbit ani dětem. 50 % ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát trochu zklamal. I když už z trailerů na Divnosvět jsem měl obavy jak to celý dopadne. No a dopadlo to průměrem. Ono opět platí že animace je hodně povedená to samé platí o paletě barev okolního světa která je prostě přenádherná. Bohužel tak jenom tady tyto 2 věci tahají celý tento animovaný celovečerák kupředu. Jinak je to nudný, chemie mezi postavami vůbec nefunguje tak jak má, a třeba i potvůrky z ,,divnosvěta" tak si myslím že si zasloužili větší prokreslenost jak v příběhu, tak vizualně, a film je vůbec neumô dávkovat prostě všechny je tam hodí hned a to je celý. A na konci je jedna celá pasáž která se odehrává v budoucnosti a ta mi přišla jako uplně zbytečná. Do toho tu ani nekomentuju radši tu nelogiku v každé druhé scéně, nefunkční příběh tisíckrát použitý, a další věci. A co je jako poslední věc tak to že film nemá žádnou zápornou postavu. Film jsem viděl v originálním znění a i v Českém dabingu. Bohužel pouhých 4/10. Mělo to na víc. Škoda. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Teď si nejsem úplně jist, jestli to hlavní bylo, že ten pes měl jenom tři nohy, rodiče byli black and white, a ten míšenec před holkami preferoval vdolky a kluky, protože jinak to bylo úplně tuctové dobrodružství. Vlastně šlo ještě o to, že si podřezáváme větev, na které sedíme. To my ale všichni víme. Mulatský gay? Nemám problém! Naše planeta jde do kopru! Samozřejmě, že mi to vadí. Rodina je základ státu. Ano, je to v každém druhé animáku. Ale já si přišel odskočit do světa dětské fantazie a v tomto ohledu mi Divnosvět úplně neposloužil, protože tam kam mne on zavedl, jsem již mockrát byl. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Pěkné hlavní poselství, vizuálně nápadité prostředí, pár vtipných scén, ale celé je to poslepované trochu na sílu, chybí tomu něco navíc. Pozitivní je, že se Disney konečně rozhoupal alespoň ke gay postavě, jejíž gayství není jen prvoplánově posměšnou karikaturou, ale naprosto přirozenou věcí. Ženy nejsou jen uťápnuté puťky nebo obletované krásky. A muži s jejich ješitnými představami o rodovém nástupnictví jsou po právu nakopáni do příslušných míst. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako nerozumiem, prečo sa vlastne "Strange World" stalo jedným z najväčších prepadákov roku 2022. Je to celkom škoda. Myslím si, že Disney v tomto prípade nepriniesli žiadny skutočný fail. Skôr to asi vypovedá o divákoch. A je dosť pravdepodobné, že to bolo pre nich príliš woke. Je to síce len teória, no myslím si, že niečo na nej v tomto prípade bude. Animácie sú podľa mňa perfektné. Tento svet vyzerá veľmi uveriteľne, je v ňom veľká dávka kreativity a bola to skutočne radosť sledovať. Postavy možno nie sú nejako extra zaujímavé na papieri, no mám celkom pocit, že dabing a najmä celkom solídne spracované dialógy im dávajú celkom charakter. Rozumiem Searcherovi v tom, čo chce dosiahnuť a rovnako aj tomu, ako si všetko postupne uvedomí. Je asi náročné byť synom, na ktorého bude jeho otec hrdý bez toho, aby sa stal jeho vlastným obrazom. Hold rodičia vo svojich deťoch často vidia seba samého. A to je najčastejšia chyba, ktorej sa potom dopúšťajú. Najmä, keď sa to opakuje znovu a znovu. Takže posolstvo v tomto smere oceňujem rovnako. Plus skvelé finále, kde skutočne jedna postava urobí krok, ktorým pôjde sám proti sebe v záujme niečoho väčšieho. Pre mňa veľmi príjemný animovaný zážitok, ktorý rozhodne zarezonoval. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Producent Conli uviedol, že Gabrielle Union bola spočiatku napriek svojim skúsenostiam váhavá, či sa má zúčastniť, ale jej konečný výkon bol „ohromujúci“. (Arsenal83)
  • Tento film je prvým filmom, ktorý vo svojej úvodnej sekvencii použil logo Disney 100 na oslavu 100. výročia kultového štúdia. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno