Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 6

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (137)

lykan9 odpad!

všechny recenze uživatele

Divnosvět je prostě už moc. Uznávám sice, že pohádka by měla nést nějaké poučení a nenásilnou formou ukázat dětem, co je správné a co je špatné, ale v tomto případě se jedná o čisté moralizování, kam se snažili tvůrci zahrnout snad úplně vše. A na tohle já nemám zájem se dívat. Já se chci v kině bavit a ne poslouchat, co je podle někoho ideální svět. Divnosvět ve mě prostě evokoval myšlenku, že se dívám na pošahanou Gretu a ušlechtilá myšlenka se ztrácí v té pošahanosti toho, kdo tu myšlenku říká. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Klukům se to líbilo, mě už teda o poznání méně a není to tím, že by mi vadilo, že mamka je černoška a syn gay. Prostě to nemělo pro mě žádný zajímavý příběh, záporná postava zde prakticky neexistuje a hodně se tu řeší rodinná traumata a vztahy. Jo taťka Search se někdy choval tak, že jsem z toho až měla osypky. Trochu mi vadilo i to, že všechno je to hrozně barevné, stylizované do růžové a postavy jsou naanimované přesně stejným stylem, jako v předchozím Encantu, Raye či Vaianě. Nevím, v poslední době Disney nedokáže přijít s žádným zajímavým příběhem, zoufale mu chybí kreativita a nějak se mi čím dál tím víc zda, že doby kdy jsem tak "žrala" Na vlásku jsou nějak pryč. ()

Reklama

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je zcela jasně Disneyho zkoušení teploty vody. Malý rozpočet, minimum herců, vykradené animace i postavy z předchozích děl a nezvyklá tvůrčí volnost pro scenáristu. Jde tady čistě o pokus, co se stane, když splní všechny kvóty naráz a pustí to do západního světa a výsledkem je, přirozeně, blivajz. Samo poselství o glorifikaci sexuálních menšin je v případě snímku určeném pro sexuálně nedospělé publikum diskutabilní, já jsem v tomto případě rozhodně proti. Tyhle věci, pokud musí být, patří do snímků pro starší publikum, ideálně pro teenagery. Nejhorší na tom je ta naprostá nezodpovědnost tvůrců, kteří dobře vědí jak velký má jejich propaganda dosah a jaké případné škody mohou jejím neuváženým šířením páchat v hlavách dětí nejen v Americe ale dnes už téměř po celém světě. Nakonec je ovšem zcela mylné dělat si jakékoli iluze o úmyslech Disneyho molochu, toto je kasovní propadák a tím pádem skončí v propadlišti, jde jako vždy čistě o peníze. Společnost, která neváhá investovat miliony do natáčení alternativních verzí většiny svých děl jen proto aby čínský teenager náhodou nezaslechl něco o homosexualitě, židech nebo černoších se na západě utrhla ze řetězu a dělá propagandu stejně silně jen o 180° otočenou. Moc rád bych viděl reakce čínské vlády, pokud by nějaký aktivista pracující v Disney+ úmyslně pustil tenhle film bez cenzury pro jejich lokaci, nedivil bych se další obchodní válce.. Opět zcela opačně, Západ a Evropa jsou slabí a nechají si vše líbit, včetně nekontrolované propagandy několika procent pomatenců za velkou louží, směřující už i na ty nejmenší. odpad! ()

Phetronius odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádky beru jako pohádky. Chcci na ně kouknout s dětma a nemuset vysvětlovat proč hlavní postava je na kluky (případně proč byly dvě babičky jak v minulé Disneyovce). Tenhle Netflix mor prorostl i do disney - tedy základ je aby každá grupa byla multikulti, aby tam byli minimálně dva teplouši a zde dokonce i tří nohý pes. Aby náhodou kriplové se necítili méněceně.... tvl, jděte s takovýma pohádkama do pitchi! ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi smíšená rodinka (bílý muž a čoko paní), ani jejich gay synáček, ani jejich třínohý pes. Vadil mi stále stejný klišé příběh - kolikrát už jsme tu měli podobnou zápletku o rodince, kde není potomstvo ochotno jít ve šlépějích svých rodičů a myslí si, že ví všechno lépe a že dospěláci jsou blbci. Mnohokrát, žádná originalita se tedy nekoná. Animace skvělá, dialogy ucházející, celkové závěrečné poselství pochopeno a oceněno. Zjištění, co je vlastně ten divnosvět zač, mě upřímně docela překvapilo, takže proto dám o jednu hvězdu víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Otec Dona Halla pracoval na farme v Iowe, odkiaľ čiastočne pochádza aj inšpirácia pre Searcherovu farmu. (Arsenal83)
  • Lucy Liu sa musela stretnúť s pracovným štábom trikrát, kým svoju rolu prijala. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama