Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly se jaksi snažili tu a tam alespoň něco sdělit, tohle je prostě jen takové - někdo chce Callahana zabít, někoho (všechny) zabije Callahan, tu a tam vybublá nějaká dějová linie. Přesto je to vcelku obstojné rozloučení s nejdrsnějším a nejsvéhlavějším filmovým poldou. Mám hrozně rád scénu z věznice, kde si Callahan hraje na pošťáka. G'N'R docela trapní. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to sice naprosto klasický příběh už před tím 4x vyprávěný o nezdolném Harry Callahanovi, ale stále je to svižné, nápadité a drsné. Tentokrát jde Harrymu o život díky hře, kterou rozehrál filmový štáb jednoho hororového filmu. Seznam potenciálních obětí padl do rukou psychopata, který podle něj zabíjí. A na seznamu je i Harry, který si však z toho nic nedělá a s lehkostí sobě vlastní si s tímto problémem poradí. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Callahan, i když s asi nejhvězdnějším hercem ze všech filmů. Nicméně, i když je zápletka pořád poměrně originální, je to takové nějaké bez ducha těch předchozích filmů. Něco tomu chybí, navíc ke konci je to tak trošku už přehnané s tím autíčkem. A aby Harry odpravoval padouchy harpunou, to se mi moc nezdá. Přesto je to poctivý film, s tradičně skvělým, charismatickým, i když tentokrát méně hláškujícím a drsným Clintem Eastwoodem. Navíc se tu mihne i Jim Carrey a oživí to Liam Neeson. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry verzus Jim Carrey ;-). Asi najslabšia časť pentalógie o inšpektorovi Callahanovi. Harry síce stále zručne robí do zloduchov diery kalibru .45, ale bohužiaľ už nehádže také sucho úderné hlášky. Hlavná dejová línia je nezaujímavá, vedľajšia s pomstychtivými mafiánmi o niečo zábavnejšia ("bullitovská" naháňačka San Franciscom s autíčkom na diaľkové ovládanie vynikajúca), ale tiež už vyvarená. Najvyšší čas, že to Eastwood s týmto hrdinom vtedy zabalil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Původní atmosféra se vytratila definitivně, nastupuje zcela prachobyčejná kriminální story a s asi nejhorším antagonistou, který kdy proti Harrymu stál. Sám Callahan to sice pořád ještě jakž takž dává, ale jeho postava je už spíš takovým ozdobným panákem sloužícím jen pro pobavení diváků než čímkoliv jiným. Každou chvíli mu někdo naběhne na mušku, on ho s grácií odbouchne a sem tam utrousí nějakou tu hlášku. Kolovrátek, který se rychle omrzí a nenašel jsem prakticky nic jiného, čeho by se dalo chytnout. Tři, ale vcelku z milosti. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Po filmu Bird (1988) se snímkem Sázka na smrt vrátil Clint Eastwood k roli filmaře "na plný úvazek". Právě v tuto dobu totiž končilo jeho funkční období, ve kterém působil jako starosta města Carmel, a mohl se tak opět naplno věnovat natáčení filmů. (ClintEastwood)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama