Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

No do pr....Tohle je bída. Bída, bída, bída. Emancipace zavítala i do série Dirty Harry a dala jí pěkně na prdel. Nejenže chemie vůbec nefunguje, ke všemu je tu neskutečně moc hluchých a nezáživných míst. Celkové pojetí režie i scénáře mi připadá, jakoby tvůrci tento díl ani nemysleli vážně a schválně chtěli ukázat, že ženská patří za sporák. A to, jak mu prostě vždycky zařve parťák, tady dokonce 2. No tak, z toho mám jako slintat blahem? Když se k tomu přidá banda neskutečných dementů, co má po ruce trochu prskavek a opět pár idiotů na radnici a kolem, vzniká něco mezi ideovou propagandou mužskosti, onen zmíněný sporák, a hrou na policajta a zloděje. Hanba! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najväčším plusom tohto dielu Harryho je svižné tempo. Neustále sa tu niečo deje. Či už drsné hlášky alebo akcia. Zo začiatku aj tá banda parchantov vyzerá celkom hrozivo, ale postupne sa ukážu ako riadny dementi, ktorí majú viac šťastia ako rozumu. Akcia je taká neohrabaná a žiadna scéna ma neohúrila. Nová parťáčka je ok napriek tomu, že Tyne Daly nemusím, tak za mlada vyzerala celkom dobre. Celkovo mierny nadpriemer rovnako ako zvyšné diely. Táto séria ma nikdy nijak extra nebavila a ani po rokoch sa na tom nič nezmenilo. Clintovi bolo lepšie vo westernoch. 6/10. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti diel o drsnom policajtovi Harry Callahanovi je opat slabsi ako predchadzajuce dva diely. Scenar je slaby a predvidatelny, reziserskej stolicky sa zmocnil zas novy reziser, tentokrat James Fargo, ktory nema reziserske schopnosti Dona Siegla a Ted Posta. K tomu vsetkemu Callahan uz nie je sam, ale dostal partaka, teda vlastne partacku Tyne Daly. A este jedna zmena tu je, pokial jednicka a dvojka boli kriminalky/detektivky, Nasilnik je cistokrvny akcnak. S nahanackou po strechach a finalnou prestrelkou, k akcnemu nadychu filmu pomaha aj dost drsna autonahanacka. Drsny Harry uz taktiez nehlaskuje tak, ako mal v dobrom zvyku v jednicke, pripadne dvojke. To vsak vyvazuje zaverecna scena. Napriek vsetkym nedostatkom stale kvalitna nadpriemerna podivana : 86 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama