Reklama

Reklama

Vždy dokázal zajít o kus dál, aby nastolil spravedlnost... Drsný detektiv Buddy Manucci (R. Scheider) vede speciální policejní útvar, který jde po zločincích, jimž ve vězení hrozí sedm a víc let. Postupně rozkrývají rozsáhlou zločineckou síť a dostávají jednoho gangstera za druhým. Vůdce organizací však začne znenadání někdo unášet v přestrojení za policisty a žádat o výkupné. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy gangsteři odhalí jednoho z Buddyho parťáků, který je následně i zastřelen. Činnost Buddyho útvaru je poté sice dočasně pozastavena, jeho odhodlání dopadnout vrahy svého přítele ale nikoliv… Sedm a víc z roku 1973 je nepřímým pokračováním úspěšného filmu Francouzská spojka a vzniklo mezi jejími oběma díly. Není také náhodou, že se postava Roye Scheidera jmenuje stejně – Buddy. Kvůli problémům s autorskými právy mu však bylo změněno příjemní z Russoa na Manucciho. Režisérem snímku byl Philip D’Antoni, producent zmíněné Francouzské spojky ale také filmu Bullittův případ se Stevem McQueenem z roku 1968. Ve všech třech snímcích, na nichž se D’Antoni podílel, vyniká skvěle natočená automobilová honička. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Flego 

všechny recenze uživatele

Philip D´Antoni produkoval dva legendárne filmy ( Bullitov prípad a Francúzska spojka I. ), tak sa rozhodol vložiť peniaze aj do tohto filmu a ešte ho aj režírovať. Bola to jeho jediná réžia a dopadlo to vcelku dobre. Snímok je poctivou drsnou kriminálkou zo starej školy, má dobré tempo, zaujímavý dej a filmárčina je na vysokej úrovni. Kamera a hudba výnimočne. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

The Seven-Ups sa môže pýšiť skvostnou automobilovou naháňačkou, ktorá ho radí na zoznamy vedľa ikonického Bullitta a filmy ako Žiť a zomrieť v L.A., Ronin, Vanishing Point, Gone in 60 Seconds, Francúzska spojka či Poliš a bandita. Nie je to náhoda, producent/režisér snímku stojí práve za spomínaným Bullittom a Francúzskou spojkou. Bez nej tam ale mnoho nezostalo. Solídna detektívka, ktorej na to, aby bola niečo viac, chýba, neprekvapivo, niečo viac. Dávam tri hviezdy z rešpektu k starým dobrým 70-kovým policajným thrillerom. (4.2.2019) (29.12.2021) ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Druhej den už naprosto nevím, o čem vlastně tenhle film vyprávěl. Jediný, co si pamatuju, byla vynikající automobilová honička v americkejch kárách - obrovský, težký, nestabilní a špatně říditelný "vany" s ohromným výkonem se bezhlavě řítí městem... až odskakujou puklice od kol a praskaj tlumiče. Tohle bylo grandiózně nařvanejch deset minut. Jenže, jak říkali už naši předkové: jedna honička film nedělá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dnes již téměř zapomenutý, ale opravdu vynikající policejní thriller staré drsné školy. Roy Scheider tehdy ještě šel z filmu do filmu coby prvotřídní hvězda, s ksichtem ještě neznetvořeným plastikou, příběh je správně přímočarý a temný, v tradici těch nejlepších dílů ´Drsného Harryho´ a nechybí zde ani automobilová honička, která se co do intenzity vyrovná, či dokonce předčí ty legendární v ´Bullitově případu´, či ´Francouzské spojce´.A některé scény jsou zde zinscenovány tak originálně (přepadení v myčce aut, výslech v nemocnici), že jsem něco podobného ještě v žádném jiném filmu neviděl. A to se cení. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to dve uzasne sceny (autoumyvarka, nahanacka) aj vyborny namet. Ale nieco tomu chyba. Ako zamyslany spin off Francuzskej spojky je to na hranici s trapasom. Viac to pripomina menej vydarene diely Dirty Harryho (akurat bez megasupercool ustredneho hrdinu). Proste spotrebna zanrovka, ktora neurazi ale v porovnani s dobovou konkurenciou nenadchne. Ani ten Scheider nejde na plny plyn 6/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film je spin-offem Francouzské spojky a vznikl mezi oběma díly. Aby nedošlo k dotčení autorských práv, postava hlavního detektiva byla přejmenována z z Buddy Russoa na Buddy Manucciho. (honajz)

Reklama

Reklama