Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (224)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám předchozí díly líbily, líbit se vám s největší pravděpodobností bude i tento. Ve mě však zvolený styl a full action mode vzbuzuje určitou nevoli. Je to celé extrémně šílené, akční, tvůrci chrlí jednu bláznivou scénu za druhou, a rozhodně to má tempo a nedovolí vám se nudit. Jak Edwardsova Godzilla, tak Doughertyho King of Monsters však v sobě měli alespoň záblesk realistické osudovosti. Mytologie kolem titánů se v rámci možností držela při zemi a měla pevné kořeny. Nové impérium nám servíruje neobjevené civilizace, mýtické bitvy a proroctví kterým chybí pevná půda pod nohama. I přestože už Godzilla nepůsobí jako zvíře na které si můžete sáhnout, ale spíše jako marvelovský hrdina z komiksů, pořád vás dokáže slušně zabavit. K tomu přidejte o něco lépe zapamatovatelné lidské postavy, hromadu akce, a také spoustu nových příšer, a máte přesně ten šílený akční výplach který chcete v pátek večer s kamarády vidět. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Godzilla si užívá prázdniny v Evropě a Kong hledá další opičáky v duté zemi a bolí ho zub. Moderní verze Verneovek, která se v závěru zvrhne v nefalšované Kajuporno. Rozmáchlé bitky, solidní triky, 80’s soundtrack podpořený Holkenborgovými synťáky, ohromná destrukce a lidi co nepřekáží, ale dělají křoví hlavním borcům. Samozřejmě, že je to blbost a digitální capina, ale baví a dokonce v neonových barvách s růžovou Godzillou, který si změnu obhájí vycucáváním jaderných elektráren v Evropě, aby naplnil svou část Green dealu. Má to hromadu podprahových vzkazů.Záporák je OK, ale hlavní devizou jsou Wingardovy ztřeštěné nápady, které se nějak povedlo realizovat. Nejzábavnější díl série. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový standard, který mě osobně stačil. Vizuálně nápaditý, akcí naplněný a hlavně zábavný snímek, jenž sbírá body přesně tam, kde by měl. Zamrzí větší absence Godzilly, nevýrazný záporák a souboje monster převážně mimo povrch Země. Mytologie a příběhové věci nedávají vůbec smysl a je to hloupé až do nebes, stejně tak jako předvídatelné. Pokud však dokážete vypnout mozek, užít si opravdovou atrakci pro kina a bavit se u dobře natočené akce, je tento snímek pro Vás jako stvořený. V opačném případě do kina nechoďte. A jestli se dočkáme trojky? Osobně si myslím, že už nebylo třeba ani pokračovat tímto a měl by se Monsterverse nějak uzavřít. Jestli tomu věřím? Ne. Pokud snímek vydělá, závěr trilogie tady máme do pár let. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Uf, tady se mi už těžko hodnotí. Na jednu stranu mě mrzí, kam se nová verze Godzilly přesměrovala, z celkem realistickýho katastrofickýho fláku k barevným paletám a kámoši jak hrom se vším co je větší jak Everest. Akce je sice přehledná, pestrá a z části zábavná, ale je to prostě monsterverse Fast and Furious. Země v zemi za blánou, kde žijí lidé, to mě poser. 3* a.k.a 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Od temnejšie ladeného pokusu o dospelejší film v Edwardsovej Godzille => fast forward 10 rokov => až k ružovej Godzille. Nevravím, že od blockbusteru typu Godzilla x Kong má divák čakať nejakú inteligentnú zábavu, ale ani takýto prepálený digibordel, ktorý je niekde na úrovni neskorších Transformers. Toto už nie je ani veľká, jednoduchá, hollywoodska, letná zábavka, ale len tupý, hlučný a ešte k tomu aj hnusne vyzerajúci CGI bordel, kde je všetko naházadné bez ľadu a skladu na seba, scenár napísala snáď AI a Wingard ani štýlovo nebaví ako v jeho The Guest, ale skôr svojou nenápaditou réžiou ako na autopilota pripomenie svoje horšie kúsky. Vo výsledku tak niekde na úrovni zábavky pre päť ročných, kde si to ružová Godzilla pravidelne dá na držku s Kongom, ale neviem si predtaviť čo na tom má baviť akokoľvek staršieho diváka. Dutý film odohrávajúci sa po väčšinu času v dutej časti Zeme. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno