Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Po dalším zhlédnutí nakonec hvězdičku přidávám. Kontrast mezi kladným a záporným hrdinou jsem konečně pochopila. Miliardář Hopkins se ke svému bohatství nedostal náhodou, ale díky svým vlastnostem. Odvaha, statečnost, neomezená studnice nápadů ... Na rozdíl od laxního a zbabělého Baldwina, představitele to "obyčejných" lidí. Jen nevím, jak by se tento princip dal aplikovat na naše zbohatlíky, zvláště ty z tunelářských 90. let minulého století. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jakkoliv, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Mírně nadprůměrný film s jedním geniálním hercem, jedním nadprůměrným hercem (nebudu jmenovat, každý ví, koho myslím… :-)), film s nádhernou přírodou a s pár napínavými scénami. K tomu si připočtěte Elle (když jsem se podíval na její filmografii, zarazil jsem se, protože po roce 2001 téměř nic nenatočila - proč?), medvěda Barta a dokonalou hudbu Jerryho Goldsmitha a dostanete film, u kterého se nudíte jen minimálně. Škoda, že místy scénář dost haproval… 80 %. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chcete se podívat na Aljašku? Tak brzděte. Anthony Hopkins si s Alecem Baldwinem hrají společně s jedním mírně přerostlým medvídkem grizzlym na honěnou, a krev z toho lítá všude kolem. Jenomže dost překvapivě ne zrovna ta zvířecí. Zasněžený dobrodružný masakr je nejen oslavou poctivých devadesátkových akčních snímků. Tady se totiž překvapivě i dost často filozofuje. Skrývá se větší hrozba v nespoutané přírodě, která člověka obklopuje, nebo v jeho samotné predátoří povaze? Než holt Lee Tamahori natočil Next s Cagem, stačil si naštěstí vybrat i svou světlejší chvilku. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

To, že to nešlo do kin, je zločin! Jak by ta příroda a medvídek vynikli na velkém plátně! Ani malá obrazovka ale neutlumí výborné výkony Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a Baldwina a krásnou hudbu Jerryho Goldsmithe. Nejlepším hercem je ale stejně medvídek Bart (Anthony promiň), hvězda z Medvědů a Legendy o vášni. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek z krásného ale drsného prostředí Aljašky. Námět se zdá být i neokoukaný. Herecké výkony A. Hopkinse a A. Baldwina jsou docela obstojné až na pár amerických frází, které si filmaři nemohli odpustit. Jinak velmi povedé, scény s grizzlym působi dost věrohodně a napínavě. Konec kupodivu poměrně vydařený. Zkrátka dobrá podívaná... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Anthony Hopkins spadl během natáčení do řeky a musel být odvezen do nemocnice z obavy před podchlazením. (HellFire)
  • Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne. (Lulu13)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama