Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory těžkopádnému rozjezdu výborný film. Ne, že ne. Akorát naprosto, ale opravdu naprosto, zbytečný. Na tom nic nezmění ani to, že tvůrci mlátí prázdnou slámu velmi chytře, nápaditě a všemi možnými způsoby jen ne lacině. Kompletní obsazení, v čele s Andy Lauem, je opět zcela přesvědčivé. O tom žádná. Nelituji tedy toho, že jsem trojku viděl, ale stejně jako v případě dvojky si jí těžko kdy pustím znovu. Jaký to pád od první Volavky. PS: Dát vyústění celého snímku jako obrazový podklad hlavního menu na DVD, to snad může vzejít opravdu jen z Intersonicu. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejhorší ze všech tří dílů. Snaha vecpat do dvou hodin vše nedořečené, špatně pochopené a vůbec nemyšlené vyústila v tragikomickou směs, která se svým autorům dokonale bortí pod rukama. Jediné, co se mi opravdu líbilo byly sice v celkovém kontextu úplně zbytečné, ale velmi příjemně mile humorná Yanova sezení u lékařky. Až mě napadlo, otcové Volavek měli zapomenout na kriminální drama a raději natočit romantickou komedii o vztahu práskače a psychiatričky. Toto je bohužel jediné vybočení ze sledu více či méně zmatených scén, které se svou snahou o dovysvětlení úplně všeho do sebe zamotaly jako instantní nudle. Oproti minulým dvěma filmům mě též překvapila neprofesionalita, jmenovitě ve filmovém provedení minulosti - naprosto jinak vypadající Yan v nově natočených scénách, které se odehrávaly v době první Volavky mne zvláště v kontrastu s černobílými flashbackovými záběry nutil úpět. Překombinované, nekonzistentní, místy zoufalé. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, jestli tohle pokračování bylo opravdu nezbytné, ale pak se to náhle zlomilo, události do sebe zapadly a závěr byl opět skvělý. Stejně je ale pro mě Volavka 3 především potvrzením toho, jak mistrovským dílem byla jednička. V každém případě je skutečně nutností vidět minimálně první díl, jinak třetí díl nebude moc dávat smysl. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vynikajúca a veľmi porovnávateľná s prvým dielom. Prvá polhodinka pôsobí dosť nevyrovnane, ale postupné psychologické reči a pekne postupná pojitosť s prvým dielom do jednej veľkej súhry dávajú tejto trilógii výnimočnosť. Veľmi prekvapujúci, dojímavý a skutočne premyslený záver. Ozaj dobré! 80%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama