Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE SOLD OUR SHIELDS OFF TO THE HIGHEST BIDDER." --------- Vždy som chcel dvojicu Norton & Farell pekne spolu na jednom mieste. Konečne to mám a čo z toho nakoniec bolo? Slabá, zbytočne dlhá, nepekná krimi bez chuti a dobrej príbehovej linky, navyše plná všemožných klišé. Čo už. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Milujem keď je film presne taký aký som dúfal, že bude. Toto je ten prípad! Úprimne neviem, čo viac by ste chceli od príbehu o skorumpovaných policajtoch. A o tých, ktorí medzi nimi musia fungovať a prihliadať na bezprávie, ktoré vykonáva väčšina. Konečne zas raz poriadny charakterový výkon Nortona a tiež Farrella (aj keď ten dostáva v poslednej dobe žiaľ lepšie úlohy). Podobné ako We Own the Night a ťažko povedať, ktoré je lepšie, s oboma som na výsosť spokojný. Tu síce bol miesto Duvalla Voight, čo nie je to isté, ale problematika išla viac do hĺbky a to je bod pre Pride and Glory, film hodný svojho názvu. Až na pár scenáristických nedokonalostí, podľa mňa bezchybné, 85%. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné policejni drama, které si nebere servítek, takových už je v poslední době jako šafránu. Na staré dobré téma - zlí versus dobří policisti, čest nebo rodina. I přesto jsem ani na nejmenší chvíli neměla pocit, že už bych to někde viděla. Výborná hudba, scénář i obsazení. Hlavně Norton mě opět dostal, od Farrela člověk "nezbedného" Ira tak už nějak čeká. Dostala jsem přesně to, co jsem od toho čekala. 5* si to zaslouží. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov o skorumpovanych policajtoch, tentokrat z protidrogoveho, ktori sami obchoduju s drogami, ale su tu aj ti spravni policajti, ktori s tym nechcu mat nic spolocne. Zo zaciatku mi to bolo dost nejasne, ale neskor ked sa postava Colina Farrella riadne vyprofilovala, mi bolo vsetko hned jasne a dost ma zaujimalo, ako sa zachova Edward Norton. Tento film mi pripominal napr. krimi dramu SERPICO (1973) s Al Pacinom, akcny thriller VYJEDNAVAC (1998) so Samuelom L. Jacksonom alebo STREET KINGS (2008) s Keanu Reevesom - vsetko filmy o skorumpovanych policajtoch. Ak vas tieto filmy bavili, mohol by vas bavit aj tento s kvalitnym hereckym obsadenim. Prvu polovicu som sa zdrziaval pri troch hviezdickach, ale druha polovica pridala na plyn, takze som bol spokojny. ________ Colin Farrell - (Jimmy Egan) +++ Edward Norton - (Ray Tierney) +++ Jon Voight - (Francis Tierney, Sr.) +++ Noah Emmerich - (Francis Tierney, Jr.) +++ Jennifer Ehle - (Abby Tierney) +++ John Ortiz - (Ruben Santiago) +++ Ramon Rodriguez - (Angel Tezo) +++ Produkcia: Toby Emmerich +++ ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná krimi, které ke špičce žánru přeci jenom ještě něco chybí. Nejlepší na filmu jsou herecké výkony, i když příběh samotný také špatný není, je však značně předvídatelný. Zajímavé jsou brutální zákroky zkorumpovaných policistů, kterých je filmu několik. Celkově se jedná o film, který stojí za to vidět. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama