Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tyhle filmy o nesprávných správných poldech rád. Po jedinečném Training Day, nabušeném Street Kings jsem se dostal k Temnému stínu. Tento film oběma zmíněným bratříčkům nestačí. To mi ale ani omylem nevadilo, protože film odsýpá jak má, drží si tempo po celou dobu, navíc zde hraje charismatický Kurt Russell a neméně charismatický Brendan Gleeson. Navíc scénář David Ayer. Oproti Street Kings se tady hraje dost i na city a rozebírají se vztahy co mají policisté doma. Začínám vlastně uvažovat že v Los Angeles je policejní prostředí prohnilé skrz naskrz. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujimave si po case pozriet tento starsi film podla scenara Davida Ayera vzhladom na velku podobnost s filmom Street Kings, ktory pre zmenu Ayer reziroval a scenar prenechal niekomu inemu.Ta podobnost medzi týmito filmami je tak velka, ze to vyzera akokeby boli Street Kings remakom filmu Dark Blue. Hlavna zapletka je uplne identicka. Akurat v Dark Blue je naviac linia o rasovych nepokojoch, ktoru pokladam za zbytocnu a otravnu. Aj kvôli tomu sa mi viac pacia Street Kings, ktori sice nie su bezchybni, ale su dynamickejsie zrezirovani, vdaka comu sa ani na chvilu nenudite. Dark Blue je ovela civilnejsie natocene, hlavna postava nie je taka zabednena a vztah poslusny vojak (Russel) a jeho pochybny sef (Brendan Gleeson) je uveritelnejsi. Na druhej strane o co je tento vztah v Street Kings beckovejsie vykonstruovanejsi, tak o to je efektnejsie podaný vdaka opulentnemu prehravaniu Foresta Whitakera, ktore ale kazdemu nesadne. Vysledkom su ale dva nadpriemerne policajne filmy, ktore stoji za to vidiet. 6/10. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jaj aj, tenhle druh filmů nemám ráda. Zkorumpovaní poldové, zničené manželky policistů, synové, kteří sotva znají svého tátu, město v plamenech, rasová diskriminace... Je to nějak ohraná písnička, a navíc, Kurt Russell má fakt minimální charisma. Jo, kdyby to hrál Bruce Willis, nebo Vin Diesel, to by byla jiná podívaná. Ale nebylo to úplně nudné, navíc se mi líbil Speedman, takže jednu hvězdičku za to. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý případ zkorumpovaných policistů na pozadí incidentu s Rodneym Kingem. Film, který ničím nepřekvapí a pracuje přesně podle zavedených žánrových schémat, ale je potřeba mu přiznat tempo a solidní herce, díky čemuž je trošku delší stopáž snadněji stravitelná. Možná bych hodnotil i výš, nebýt závěru a tradičnímu americkému proslovu před davy. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Považujte mě za idiota, ale tohle je přesně typ filmů, jaké mám ráda a Kurt Russell ztvárňuje jednu z rolí, na které si skutečně čas od času potrpím. Tohle léto jich tolik nebylo, proto pro mě byl Temný stín nad LA požehnáním. Poznámka 19. ledna 2008 Viděno znovu asi po roce a půl. Teď už bych filmu asi hvězdičku ubrala, pořád mám ale z Temného stínu nad L.A. mnohem lepší pocit než z řady jemu podobných kriminálek (Training Day a spol.). Autor knižní předlohy James Ellroy (mimochodem napsal i předlohu k "L.A. - přísně tajné") staví celý příběh na poldech, korupci a zločinech, které by nejraději vysocí státní představitelé zametli pod koberec. A to jsou pro mě, společně s podmanivou atmosférou špinavého města a konečně neidealistickým a lehce nesympatickým hlavním hrdinu, důvody, abych si tento film, i přes nepříznivé hodnocení na CSFD, jednoduše zamilovala. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama