Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že Janea bych dost možná poznal až někdy v půlce filmu, nebýt toho, že jsem o něm věděl předem. Vytepaná palice a anglický knírek ho dost změnily. To ale není podstatný. Podstatný je, že Crown Vic je parádní oldschoolová kriminálka o nevděčný a nelehký policajtský robotě, biják velepříjemně temnej a s koulema jako tenisáky, od kterýho jsem se nemohl odtrhnout a chlastal kvůli němu abych neusnul colu jako vodu, takže zejtra budu v práci málo použitelnej. Zároveň je to ale taky biják plnej šablonovitejch dialogů a hlavně scénáristicky dost přestřelenej, přehnanej. To, co se Janeovi a jeho parťákovi zelenáči přihodí za jednu noční službu, se nejspíš většině poldů (i těch městských) nepřihodí za celej jejich dlouhej služební život. Na druhou stranu podobný filmy si na nějaký věrný zobrazování reality nehrajou, takže si nechám kritický pindy na jindy, tohle se mi totiž fakt hodně líbilo. A líbila se mi i závěrečná slova (připisovaná tu Orwellovi) o tom, že "lidi můžou v noci spát klidně ve svých postelích jen proto, že existují drsní muži, kteří jsou připraveni konat násilí za ně". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze si pozriem Patrolu 2012 akurat s Tomasom Jnae -om. Aono vcelku jo, i ked Jane /Deep Blue Sea 1999/ nie je Gylenhaal, ze jo a nevie hrat. Herec je to ale masivny a nakecal toho hodne. Obycajne dialogy vo filmoch naprosto prevladaju, to dodrzuje aj tento film, David Krumholtz je len do poctu pri Jane -ovi : 75 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální na celém konceptu tohoto snímku není samozřejmě vůbec nic, jeden strávený den/noc, v policejním autě ve službě, při obsazení zkušený polda vs. bažant, takových podívaných tu bylo již dost a popravdě tato nepřináší ani nic inovativnějšího, nápaditějšího, či zajímavějšího, přesto všechno jde ve výsledku ale pořád o poměrně výraznou a působivou podívanou, která za sebou dokáže nechat diváka, spokojeného s přesvědčivými dialogy, syrovou atmosférou, působivě nekompromisním prostředím, s funkčním napětím, s mnoha velmi silnými scénami a emočně vypjatými emocemi a v neposlední řadě i s výraznými hereckými výkony. To vše je skutečně na vysoké úrovni a zpracováno stylem, že divák je na konci oné noci, respektive služby, prakticky vyčerpaný a znepokojený, jako ústřední policejní tandem, bohužel, výsledný dojem ale zásadně narušuje neustále kouskování a nedotažení určitých případů, scén a momentů, kdy jsem měl pocit, že toho ústřední noční hlídka tohoto filmu stihla za jednu směnu víc, než jiné hlídky za několik týdnů, což by tedy nebyl problém, ale ony jednotlivé incidenty a konflikty jsou tu jen nastřeleny a fofrem vyřešeny, takže se toho stane sice hodně, ale nic z toho nedokáže kvůli rychlému utnutí opravdu strhnout a posadit na zadek. Každopádně tento snímek v sobě nese i jisté poselství, sice jednoduché, přesto ale silné, no prdel to každopádně ale fakt není, za mě zkrátka povedená žánrovka, která i přes jisté nedostatky dokáže určitě zaujmout a rozhodně nenudit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle svět je krutej. A jen obtížně se drží na uzdě. Los Angeles nejsou jen obchodní čtvrtě, výrobní průmysl a filmová studia. Jsou to i ulice plné feťáků, prostitutek, zoufalců, násilníků a lidského dna. Policejní uniforma pro ně nic neznamená. Vůz 14. První služba. První noční. K ostřílenému mazákovi (Thomas Jane) přisedá bažant, který před chvílí zvracel. Otec byl polda, on čeká rodinu. Jeho školící parťák vidí svět bez příkras. Trápí ho, jak se jeho práce za poslední dekády změnila. Nechce být ustrašeným byrokratem. Teď brázdí v policejním autě ulice a snaží se řešit problémy dřív, než mu přerostou přes hlavu. Už osm let stará (a o level lepší) Patrola sázela na atmosféru a snahu dostat diváka doprostřed akce. Tady je to podobné, jen o dost méně syrové. Naše dvojka tam usměrňuje opilou zástupkyni prachaté mládeže, tam chytá drobného zlodějíčka, tam oznamuje úmrtí příbuzným, tam řeší trable fetující vdovy Janeova mrtvého parťáka. A po celou noční šichtu vnímáme, že za bílého dne dva lupiči vybrali banku Union Trust, střílí bez varování a pořád jsou na útěku. I když se hodně povídá a pár scén je navíc, výsledek je intenzivní a pohlcující. A to je sama o sobě velká pochvala. Velmi poctivé tři hvězdy. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE IS THE WORLD INSIDE THIS SQUAD CAR AND THERE'S EVERYTHING ELSE OUTSIDE OF IT." ------------------ Kto niekedy čakal dôstojného duchovného nástupcu Training Day či Patroly (a nie len nejaký obyčajný povrchný film o polišoch a banditoch), práve sa dočkal a práve ho dostal. Psychológia postáv tu hrá veľkú rolu, na nej sa aj stavia, nedosahuje však úrovne vyššie spomenutých klasík, hoci priestor ísť do hĺbky bol. Atmosféra jednej temnej noci v špinavom Meste anjelov fungovala, zásluhu si berie mimo iného aj hudba. Ak Crown Vic videl David Ayer, rozhodne bol nadšený, jasal a možno aj slintal. Ja som tiež. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)

Reklama

Reklama