Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O nic lepší než předchozí bratrovražedný Masterchef.. Jen další tupá novácká franšíza, navíc - A to mě zaráží a irituje nejvíc.. - s bezezbytku špatným řemeslem, které zcela míjí tu oslavu gastronomie a činí z pořadu jen duchapustou reality show.. Svícení, střih i samotné snímání, všechno špatně !! To se pak jednomu nesbíhají sliny, které by ho ponoukaly vykrást vlastní lednici, ale pouze sliny zuřivosti.. Jen znovu prázdné a v souvislosti s originální show pomýlené zaplnění nováckého vysílacího času.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších sportovních disciplín místního spolku, vyndat ze sebe hejt pochybné viskozity na jakýkoliv další počin české komerční televizní jedničky, i zde celkem boduje. Chápu, že nepsaná pravidla už jsou takhle nastavena roky, ale pokud mám tendenci být rychle hotov u nějakého audiovizuálního díla, doporučuju zamknout se v pokoji, zalhat o věku a sáhnout po on-line materiálu 18+. Ta bolestná křeč, která provází většinu pořadů, které přebíráme ze zámoří, se tady překvapivě nedostavuje. Jako fanoušek, který originálního MasterChefa poctivě prošel všemi sezónami, tohle považuju za zdařilý výtvor, o němž bych si to myslel i bez toho, že šéfdramaturgem byla moje lepší polovička. Že se snaha tvůrčího týmu trošku rozbíjí o uškrcený penězovod z vyšších míst, které byli po zkušenosti z Č-S pokusu oprávněně opatrné, poznáte hned, ale jde to zvládnout i bez přeletů helikoptér, vaření pro desítky honáků, či stovku mariňáků. Test skill je na prvním místě, což potvrzuje i dobrá volba porotců, jejichž úkol byl prostý – nebýt za arogantní trojku polobohů jako minule. Evidentně jim chybí lepší předprodukční průprava v mluvení na kameru (to hláskování fakt tahá uši), ale ty role, Raditschova macho póza, Kalinův hodný strýc a především Fichtnerův sympatický dobrák, nakonec klapnou. Někdy opravdu stačí vydat se cestou nejmenšího odporu a důsledně opakovat to, co už jinde vymysleli lépe. Klidně, ať je to trend, pak si možná budeme moci dovolit vlastní variace a nakonec originalitu. 3 a ½. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen 2020, protože ostatní fakt nemám chuť nakoukávat. Stručně a rychle. Hodnotím povedenou dramaturgii, která se stará o funkční fungování reality show. Nějaké budování napětí tady funguje dobře, protože je to děláno přesně podle té funkční šablony. Porotci jsou fajn a já nemám důvod proč to hejtit :) ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Nejsem kulinář, na základě sledování jím ani nebudu. Klobouk však dolů před celkovým pojetím, kdy člověka zkrátka baví sledovat eskapády party sympaťáků. Odlehčená atmosféra i při zátěžových testech, kdy za pět minut má člověk uklohnit chuťové modré z nebe, nás donutila dokoukat do konce. Tým Jirka. :-) ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to až neuvěřitelné, ale Nova dokázala napodruhé přijít s poměrně povedeným MasterChefem. Evidentně se produkční tým poučil z neúspěšného pokusu z roku 2012, který zabila naprosto otřesná porota složená s agresivních, arogantních a namachrovaných blbečků, kteří si říkali profi-kuchaři. Zde je situace o poznání lepší a porotci působí poměrně sympaticky a na úrovni. Navíc jim už nezaclání zcela zbytečná moderátorka, jak tomu bylo v případě předchozí řady. Na české poměry jde ve výsledku o poměrně vydařenou a poutavou kulinářskou reality-show. Jen mě malinko mrzí, po velmi napínavém a vyrovnaném finále, trochu uspěchané vyhlášení vítěze - porotci se vůbec neobtěžovali své evidentně vůbec nejobtížnější rozhodování v soutěži jakkoli zdůvodnit a Marek Raditsch pouze stručně jednou větou oznámil, kdo se stává vítězem. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama