Reklama

Reklama

Vařte jako šéf!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich

Obsahy(1)

Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Příjemný, užitečný a esteticky vydařený pořad o vaření, který se snaží tuto činnost diváky alespoň v základech naučit, nejde zde - jako v případě mnoha jiných kulinářských pořadů - o pouhé předvedení receptu (i když v několika případech jsem tady nabyl taky takového dojmu). Pomocní kuchtíci / učni mi nijak zvlášť nevadili, jen se mi občas nelíbilo jejich (zřejmě hrané) nadmíru servilní chování a pochlebování Pohlreichovi, o jehož kulinářských schopnostech netřeba pochybovat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zdenda radí a nezklame. Může vykládat a krájet/sekat/potírat/míchat cokoliv a stejně člověk dostane solidní chuť. Pohlreich to prostě má v sobě, ačkoliv si ho divák samozřejmě oblíbil primárně coby chlapíka s neuhlazeným slovníkem, jak brečí nad retro oblohou a fritovací kulturou. Tady nevštěpuje základy pro kvalitní fungování podniku, ale jednoduše naznačuje, že rozvařené špagety nebo vysušený losos nejsou tím, co by mělo omámit strávníky. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poctivě po všech dílech a byť je Zdenda můj oblíbenec, musím se upřímně přiznat, že toto mě silně nudilo. Z pořadů s šéfem jsem zvyklá na jiný level. Tohle mi připadalo jako když někdo natáčí praktickou výuku na soukromém učňáku kuchař-číšník Zdeňka Pohlereicha. Edukačně asi dobré, už vím, jak dělat test čerstvých vajec, ale zbytek jídel stejně vařit nebudu. Třeba ryby, jak správně pravil Zdeněk, se u nás nežerou, neb je nikdo neumí připravit bez kostí. A já to neodfiletuju tak jako Zdeněk, ani kdybych si ten díl pouštěla v nekonečné smyčce. Ani jsem to neměla v úmyslu, čekala jsem spíš tradiční šéfovu zábavu a té se mi nedostalo vůbec. Ti tři ňoumové tam byli naprosto marní, nemělo to emoce, nemělo to žádnou spontaneitu, nemělo to civilnost, nemělo to říz. Takže nic, co mám v pořadech s Pohlereichem tak ráda. Bylo to sterilní a atmosférou podobné jako ty moderní televizní shoty o vaření typu "Božské dorty od Markéty" aneb: čum, jak se ti to v životě nepovede doma uplácat, kdyby ses posral a ještě to stojí patnáct set. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Oukej, Pohlreich je bavič a v dalším z pořadů opět střílí jednu hlášku za druhou. Vařit zjevně umí a věřím, že to lidi umí i naučit. Jenom je škoda, že ve Vařte jako šéf! má k ruce tři víceméně nesympatický řitní alpinisty, kteří celkový dojem kazí (obzvlášť nesympaticky působí při vstřižených dialozích). Krom toho mi nesedlo, že nám Zdeněk dvacetkrát za díl připomene, že mu vyšla jeho nová knížka. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama