Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Sleeping Beauty od Walta Disneyho ma sklamalo. Disneyovky - najma tie starsie, este rucne kreslene - su pre mna balzamom na dusu, ale pri pozerani Sipkovej Ruzenky som nepocitila taku tu radost z krasnej animovanej rozpravky. Niecim to bolo ine. Akoby prevladalo zle nad dobrym, hoci tri sudicky sa snazili vsetko na dobro premenit, no i tak posobilo to tak cierno, pochmurne, negativne. A pre male deti to vobec nie je, moj syncek skolkar sa bal. Pre velke deti je to zase prilis jednoduche a dej je aj na rozpravky v mnohom nelogicky, napr. kral a kralovna by svoju dcerku ani raz nenavstivili? Alebo aky to malo zmysel zverit ju sudickam v prvom rade? Viem, ze je to na zaklade kniznej predlohy, ale aj tak. Alebo take pecenie torty, viem, ze to malo byt komicke, ked sudicka hodila do misky cele vajicka so skrupinami a aj bolo, ale to znamena, ze cele tie roky s Aurorou (meno Ruzenky v originali je Aurora) ani raz nejedli vajicka? Chvilami som sa nudila. Ruzenka mi bola cely cas akosi vzdialena, deli sa s nami len o jeden zazitok z lesa, nestihneme ju spoznat a viac si ju oblubit, predtym nez zaspi. Je to zvlastne, ale nepripadala mi taka krasna ako Beauty. Nieco mi na animacii tentokrat vadilo, konkretne na animacii postav. Boli nakreslene inak ako tie predosle, nepacili sa mi. Naopak, prostredie bolo dokonale, napr. les, zamok. Dejovo a ani animacne sa to ani neda porovnat napriklad s Popoluskou alebo Snehulienkou. Sleeping Beauty by som druhykrat asi nepozerala, kym vacsinu disneyoviek si rada pozriem aj viackrat. Najlepsie scenky boli tie z lesa, ked sa Aurora a princ do seba zamiluju a potom to, ako sudicky chystaju oslavu narodenin. Zla vladkyna sa az prilis podobala na zlu kralovnu zo Snehulienky, vadilo mi to trochu. A ktore saty? Modre predsa :-) alebo mohli urobit kompromis a nech by boli cervene ako " her lips as red as roses". Davam slabsie 3* a to hlavne za snahu Walta Disneyho a animatorov, ktori sa s tymto dielom tak natrapili a za krasny song Once Upon a Dream, co je vlastne na celom filme to najlepsie! 50 - 55%. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak jsem napravil další disneyovský rest a v případě Sleeping Beauty ta delší doba čekání ani tolik nevadila. Pohádka je to sice jako obvykle krásně nakreslená, pro děti super, ale pro dospělého už je to horší, nuda se postupem času dostavuje čím dál častěji. Víc než o Růžence je to o třech potrhlých sudičkách. Pěkné, ale příště si to dám leda s dětma. (Blu-ray, orig.) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stáří neznamená vždy stoprocentní kvalitu a to je i případ právě adaptace jinak jedné z vůbec nejklasičtějších pohádek. Do sledování jsem šel s tím, že jsem byl už předem hodně ovlivněn hranou Zlobou, kterou osobně považuji za velice hlubokou, propracovanou a hlavně překvapivou záležitost. O to víc jsem zde musel být kritický. Animace jako taková nemá chybu, to je prostě paráda a Disneyho otisk je jednoznačný. Co se mi moc nezdálo, byly všudypřítomné pravoúhlé tvary, utvářející sice specifický vizuální styl, ale to působilo poněkud podivně (zvlášť u scén v lese, kam se to nehodilo). Dějově dost přímočaré, až mě překvapilo, že nejvíc prostoru dostaly tři pomatené sudičky (které by si hravě vystačily i samy), ale princezna měla vysloveně plochý charakter, to samé i princ a zbytek postav, co se v ději objevily. Dějový vývoj byl spíš o až moc protahovaných dialozích, které volaly po tom, aby se dějství konečně někam hnulo. Bohužel, zde přifrčela i hromada nelogiky, počínaje extrémně rychlého vztahu prince s princeznou, konče tím, že magie, která má fungovat v rámci dobra, stejně dokáže napáchat nedobro (viz zkamenění). Nevím, čekal jsem od takové klasiky o dost víc. Raději se přikloním hrané adaptaci a tuto si schovám jen do sbírky v rámci sledování Disneyovek, jako další zhlédlý titul. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Příběh se měl podle Disneyho pohybovat ve známých osvědčených mantinelech známé princezny. Disney se chtěl plně soustředit na příběh a postavy a vypreparoval veškeré vedlejší linky v podobě veselých sidekicků. Zajímavý experiment, leč nevyšel, tak jak si Disney představoval. (Rodriguez)
  • Film byl nejdříve natočen se skutečnými herci, aby animátoři mohli podle nich následně vymodelovat animované hrdiny. Samotný proces animace byl v padesátých letech velice zdlouhavý. Vyrobit jediný rámeček filmu mohlo zabrat až celý týden. [Zdroj: časopis Cinema 03/2019] (ČSFD)
  • Poslední ručně překreslovaný a vybarvovaný animovaný film studia Disney. Na následujícím filmu 101 dalmatinů už byla použita nová technologie XEROX, která překopírovala hotový snímek na celuliod. Ubylo tak množství práce, kdy se každé okénko ještě kompletně ručně muselo překreslit na filmový pás. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama