Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (1 132)

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh zvýrazněný opulentní výpravou a místy dost syrovým dospěláckým podtónem. Kouká se na to krásně, Angelina hraje skvěle a vytvořené prostředí strhne vizuální propracovaností sebe i svých postav, ale na rozdíl třeba od příběhově lépe koncipované a výpravnější Sněhurky a lovce působí tohle dílo především v závěru jako mišmaš, který se snaží moc povrchně pojmout několik žánrů a vyhovět co nejširší divácké obci. Pěkné dobrodružství pro celou rodinu, od Američanů ale nic překvapivého.. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že Šípková Ruženka je jedna s tých Disneyoviek, ktorú som nevidel, takže som nevedel čo bude ďalej, ale pri Dineyovkach a čiernobieleho dobra a zla vás predsa nič neprekvapí. Musím uznať, že ako filmové spracovanie Ruženky to nieje zlé. Aj keď ma ten príbeh a ani emócie nestrhli, nenudil som sa. Angelina je v roli Zloby presvedčivá a tak isto aj Elle Fanning, ktorá vytvorila príjemné duo zo Zlobou. Vizuálna stránka je nádherná nie len preto, že štúdio Disney do toho vrazilo zas kopu prachov, ale aj preto, že film točil chlapík, ktorý pracoval ako dizajnér na Avatarovi (tu podobu / farebnosť krajiny si tam všimnete). Veľké plus patrí J.N Howardovi, ktorý aj keď nezložil žiadne výrazne motívy, vo filme pôsobí hudba veľkolepo a aj dojemne. Celkovo sa jedná a slušnú hranu rozprávku, ktorá pri krátkej stopáži s nádherným vizuálom a skvelou hudbou nemá moc čím nudiť. Obľúbené soundtracky: Maleficent Files, Aurora and the Fawn, Aurora in Faerieland, The Queen of Faerieland. 75% - 4* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný film! Srovnání s původní kreslenou verzí se samozřejmě člověk neubrání. Často jsem si říkal, jak úžasné by bylo zfilmovat akční scény boje prince se Zlobou v podobě draka... ale že jim to trvalo. Příběh je samozřejmě pojat výrazně jinak, ale Drak se nakonec dostavil a má ode mne více jak jednu hvězdu navrch. Vyvažuje i to, že chybí zvířátka - veverky, králíci, srnečci, ptáčci, sova..což je téměř neodpustitelné. Místo nich si divák užije rozličných obyvatel kouzelného lesa. Sice jsem očekával temnější snímek, nakonec však musím uznat, že tahle verze je velmi dobrá. Celý film jsem soucítil se Zlobou, jelikož na ní byla spáchána zrada, dokonce několikrát, a já se jen divím, že nebyla ve svém konání ještě krutější. Kmotřičky, stejně jako v kreslené verzi, byly na zastřelení. Tvůrci úžasně vymysleli záležitost s polibkem (i když jsem ji nějakou dobu tušil a hodně si ji přál). Disney opět nezklamal! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zloba mi dala téměř vše, co jsem kdysi čekal od Sněhurky s Julií Roberts v roli zlé královny. Notoricky známý příběh nápaditě obrácený naruby, magický svět, v němž se pohádkovost setkává s temnějšími fantasy záležitostmi, úžasnou hlavní postavu, na které pochopitelně vše stojí. Angelina Jolie je v hlavní roli skvělá. Velmi jí to sluší, nemá problém vyjádřit jakoukoliv emoci, a každý její úsměv (není jich mnoho, ale jsou) je doslova a do písmene kouzelný. Film se navíc může chlubit krásnou výpravou, neboť režírující nováček měl očividně hodně vizuálních nápadů a James Newton Howard zase vytáhl z rukávu povedený hlavní hudební motiv, triků je tak akorát a okatě digitální jsou jen občas. Vadila mi asi jen trojice víl kmotřiček, obzvlášť od chvíle, kdy přestaly být digitálními, naopak tolik propíraný zbytečný princ je vzhledem k původní pohádce (kde také neudělá skoro nic, protože většinu za něj oddřou víly) docela dobrý fór. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bez napětí, jakékoli gradace a nakonec i přijatelného vyvrcholení. Pohádka pro předškolní děcka plná parádních triků, ve které domina(ntní) Angelina oblbla staticíce nadšených diváků po celém světě - nemám ovšem absolutního tucha, jak přesně, když tu v podstatě nic nedává smysl a hrají v tom nejdementnější postavy ever. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech tržby dosáhly 241,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 759,8 mil. (NIRO)
  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama