Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (302)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První Maleficent se mi líbila hlavně kvůli temné snaze nabourat běžná pohádková klišé a ukázat svět známé pohádky z trochu jiného pohledu. Pokračování ale (z nějakého mně neznámého důvodu) úplně obrací a my najednou sledujeme přehlídku těch největších novodobých pohádkových klišé, umocněnou nepříliš vnímavým střihačem, kde na sebe scény mnohdy logicky nenavazujou a počet obludek/lidí se mění ze scény na scénu dle potřeby. Vrcholem budiž absolutně podivně napsaný postavy, kdy hlavní postava najednou působí spíš jako jakási nesvéprávná loutka (i když Angelinou velmi dobře zahraná) a většina vedlejších postav jen tak bez většího smyslu přicmrndává. Abych ale jen nehanil, tak musím vyzdvihnout vizuální stránku filmu, která je opravdu barvitá, velkolepá a krásně pohádková - jinak řečeno, přesně taková jaká by měla být. Škoda jen, že vše ostatní je o třídu horší, než první díl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní hitu z roku 2014, ma sprevádzalo určité sklamanie. A nebolo to spracovaním, ale tým, že sa to proste akosi nedarilo privodiť atmosféru fantasy rozprávky, ktoré som mal v minulosti tak rád ( napr LEGENDA či KRULL ). V tomto prípade, sa mi ale dostalo niečoho, čo som ani nečakal. Príjemná dark fantasy, ktorá sa neštíti prísť okrem ( väčšinou ) skvelej formálnej stránky, aj s dobrým príbehom. Progres. To sa podarí pri pokračovaniach málokedy. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som sa prvýkrát dozvedel, že bude pokračovanie filmu "Maleficent", nevedel som čo od filmu očakávať. Mal som pocit, že Disney urobili svoj hraný remake a tam to stačilo. Nemal som vôbec odvahu ani hádať o čom by mohlo byť pokračovanie. A film sa neustále odsúval a odsúval a odsúval. A tak sme tu, 5 rokov neskôr s filmom. "Maleficent: MIstress Of Evil". Trošku viac nám ukazuje svet, z ktorého Maleficent prišla, ako pokračovanie to nepôsobí vysoko nasilu a myslím si, že je celkom funkčné. Každopádne si musím film pozrieť ešte raz v originálnom znení. Lebo všetky plusy, ktoré s filmom mám absolútne nejdú cez dabing. Slovenský dabing považujem za absolútne otrasný. Pôsobí tak neskutočne naučeno a strojene, že miestami film stráca tie potrebné emócie, ktoré potrebuje. Ale to nie je chyba filmu ako takého. A preto to nebudem zahŕňať do výsledného ratingu. Čo sa mi páči na filme? Vizuálna stránka. Myslím si, že efekty ma celkom presvedčili, mal som pocit, že sa týchto bytostí môžem dotknúť, a že tam skutočne sú. Angelina Jolie je opäť skvelá a myslím si, že aj Michelle Pfeiffer ako zloduch filmu je veľmi dobrá. Mimochodom, to nie je spoiler, to sa dozviete v momente, ako ju prvýkrát uvidíte. Elle Fanning tu toho moc nepredvedie, ale dáva filmu tú potrebnú nevinnosť. Myslím si, že som si ju ale užil oveľa viac minulý mesiac v inom filme. Tu nejako toho moc neukázala. Ale bola milá. O ostatných postavách toho moc nepoviem, lebo musím povedať, že je tu niekoľko celkom zaujímavých zvratov. Akčná časť filmu pri konci pôsobí skutočne silno. A je tu jedna vynikajúca momentka, kde ma na moment Disney skutočne prekvapili. Takýto ťah by som od nich nečakal. Film je predvídateľný, ale zase čo môžeme čakať od príbehu, ktorý je určený skôr mladším divákom? Myslím si, že ale nepôsobí až tak gýčovito. Problémy filmu by som povedal, že niektoré postavy moc času nedostanú. Napríklad víly. Napríklad princ. Napríklad kráľ. Dokonca mám pocit, že ani naši hrdinovia nemajú toľko času, koľko by sme možno chceli. Najviac tu sledujeme práve zlú kráľovnú. A mrzí ma, že niektoré obľúbené postavy tak nebudú mať dostatočný priestor. Záver je veľmi happyendový, ale to som asi aj čakal. Ale pôsobí to na mňa až ako moc veľký happy end. Neviem či by bol aj priestor na pokračovanie po tomto filme, no ja by som asi ďalej nešiel. Myslím si, že tieto dva filmy postačujú. Ja som si sledovanie užil, no rozhodne to nebude film roku. Hodnotenie: B ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejfantastičtější bitva v zahradě, co jsem kdy viděla! Když se spolu střetnou dvě mocné, mocichtivé ženy po přechodu, neberou si na to rukavičky a bojují jako dvě saně. A jsou si rovnocennými protihráčkami, přestože Michelle je téměř o generaci starší než Angelina. Zato má ale Michelle fantastické brnění tvořené perlami a diamanty. Souboj těchto dvou krvežíznivých sokyň je nejlepší lahůdkou celého filmu, který jinak stále zaplevelují otravné roztomilé luční a lesní postavičky. Naštěstí díky finále se jejich počet značně zredukuje. _______  Film je zábavný, napínavý a uměřeně ponurý. Růženka nemusela být tak růžolící, v některých scénách mi její barevné tvářičky téměř připomínaly Marfušu ve svatebním make-upu. SHRNUTÍ: Když se do sebe pustí tchýně, utíkej, jak nejrychleji umíš. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Princezna Aurora se chce vdávat a Zloba s tím má trochu problém. Takový, který vede až k válce mezi lidmi a kouzelnými bytostmi! Pokračování temné fantasy je stejně nevýrazné jako první díl. Trikově velkolepá podívaná má okoukaný a až příliš jednoduchý příběh, na kterém zarazí nečekané upozadění Angeliny Jolie. Jako nenáročná rodinná fantasy to sice obstojí, ale cokoliv navíc byste ve druhé Zlobě hledali marně. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)
  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama