Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nie je primárnym cieľom hlavného hrdinu zlato či peniaze, ale POMSTA rodičov. V tomto duchu to v podstate začína a končí. Tento film sa snaží ísť sofistikovaným poňatím ako je PRAVDA, až po číru BRUTÁLNOSŤ. Navyše Steve McQueen bol hercom A-kategórie. Jeho charakter naoko dobrého chlapca sa pomaličky transformuje v medziach na hranici zákona a šikovne (a občas s chybami-dolapenie) si ide za svojim. A už samotný (podobný) útek z väzenia sme neskôr videli v Motýlikovi. Ale z výpovedného hľadiska sa dejové variácie potĺkajú s nanajvýš priemerným odkazom a jeho ambicióznosť nemá šancu výraznejšie prehovoriť. Ako ľahšia oddychová vec ale ideál. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte ani tak nesledujeme pomstu jako spíše přípravu na pomstu a přeměnu člověka, kterému touha pomstít se slouží jako životní motor. Steve McQueen určitě zahrál v životě lepší postavy, ale na druhou stranu jeho herectví je tady zcela v pořádku. Problémem spíše je dlouhá délka, téměř absence akce, která se do podobného příběhu ani nehodí a větší množství vypjatých scén. 55% ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Opravdu chabý pokus o syrovou sondu do života naivního mládence, který za sebou na cestě pomsty nechává ležet kromě nepřátel také svou duši. Když už, tak to mělo být se vším všudy, tj. naivní měl být hrdina, nikoli film, podivné vykoupení v závěru mělo jít k čertu apod. A ovšem šestatřicetiletý Steve McQueen měl hrát tak leda toho prodavače střeliva, ne dětinského hošíka (předpokládám, že i u indiánů byli muži v jistém věku dospělí). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh westernu, že klasickejší ani byť nemôže. Vyvraždenie rodiny a nasleduje pomsta. Tentokrát nie je chladná, ale taká komplikovaná, že zložitejšia ani byť nemôže. Max si prejde skoro všetkým, čo divoký západ ponúka, až skončí pri Biblii a filozofovaní o podstate pomsty. Steve McQueen je herec na správnom mieste, aj keď vekovo nesedí, ale po filme nikoho vhodnejšieho by som si v tej úlohe nevedel predstaviť. –––– Každej jsme jednou byl blbej a mladej. Mrkni na nás. –––– Ten kluk je šílenec a zrůda. On nezabíjí, ale popravuje. –––– Volíme mezi dobrem a zlem. A jak ty dvě věci rozeznat. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Hmmm, Steva mam rad, ale toto je tak trochu mimo misu - jak jeho vekem, tak slabymi bitkami a mnozstvim vedlejsich postav, co se jenom mihnou aniz by dostali potrebny prostor. I ten nazev filmu je diskutabilni, bo se k nemu da priklonit az poslednich 25 minutach - spravne by se mel jmenovat Sam Sand, ale toto jmeno je asi divacky zajimavejsi. Cast ve vezeni jako by byla nejdulezitejsi pro vyber do Charierova Motylka. I zapornaci na cele s temer vzdy kladnym Maldenem jsou jaksi slabi jako vyvar z novych ponozek. Zbytecne natahovane a dlouhe ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)
  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)

Reklama

Reklama