Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých slabších "rakovinových" filmov, čo som videl. Postavené na otrepanej téme - "what to do until I die", no keď ide o blbosti ako vyskúšať drogy alebo kradnúť v obchode, tak to nepôsobí dvakrát vierohodne. Iste, ide o puberťáčku a tí majú dosť bordel v tom, čo je v živote dôležité, ale verím tomu, že 99 zo 100 s takýmto osudom by takéto veci nenapadli. Čo sa týka citovej stránky filmu, priznám sa, že viac emócií vo mne vyvolal koniec Terminátora 2 ako tento film. Vidíme tu postavy plakať, ale nepôsobia vôbec prirodzene a podobne nasilu chcú rozplakať aj divákov, no keďže Dakota tu väčšinu času pôsobí ako nesympatický fracek, tak to teda veľmi nefunguje a tradičné filozofické poučky do života na koniec tomu tiež nepomôžu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásné. Prostě krásné. Některé věci rodiče nepochopí, s tím se asi setkal každý. Tady to vyznívá ale více, otec si myslí, že jí prostě musí naplnit dostatečně to, že zbytek svých dnů stráví s nimi, ne s nějakým klukem, co ho zná pár hodin. Myslí si, že ji chrání, ale opak je pravdou. No co si budu nalhávat, zase jsem brečela ale kdo u tohohle neuronil ani slzičku, asi není člověk. Stoprocentních 5* za dokonalou Dakotu Fanning, která kraluje celému snímku. The great thing is I have actually always wondered id it's possible to dry yourself with a sock. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy sa ťažko kritizujú... Chápem, že film chce poukázať na vplyv choroby na mladého človeka, lenže kvôli tomu dosť ostáva utopený v teenagerskom (romantickom) žánri. Vzťahy v rámci rodiny sú zaujímavo načrtnuté, ale stále ide len o YA romancu, akých nie je zase až tak málo. Film je inak svižne natočený, dobre zahraný a finále je príjemne nepatetické a pritom dostatočne hlboké... JA, EARL A DIEVČA NA ZOMRETIE pôsobilo originálnejšie a NA VINE SÚ HVIEZDY bolo o trošku súdržnejšie... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nebudu po sexu z cizím klukem šlapka?............ Film má velmi zvláštní a hezký úvodní titulky. A vlastně sám o sobě je to zvláštní a hezký, ikdyž možná smutný, příběh. Příběh dívky s leukémii, která si prostě chce ještě užít života. CITÁT - Mám seznam věcí, které chci udělat, ale nemohu vám ho ukázat, skoro celý je nelegální.......... Je to na mě trochu ciťáček, ale příběh se vám nesnaží něco vnutit, jen prostě sledujete jeden život, v jednom městě, jedné dívky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší srdcervúci film :( Až mi z toho smutno zostalo... Ale aj takéto filmy treba, lebo aj takýto je občas život - mozaika momentov, ktoré sa jedného dňa skončia. Presne aj takýto bol príbeh sympatickej Tessy, ktorá to po zdĺhavej liečbe vzdala a namiesto strastiplného umelého predlžovania života sa rozhodla prežiť svoj život až do konca bez obmedzení. K tomu všetkému si spravila zoznam toho, čo chce ešte stihnúť a k tomu jej následne pomáhala jej kamoška Zoey a následne jej "anjel" Adam. To všetko mi však až príliš pripomenulo scény z filmu A Walk to Remember - a hlavne z tohto dôvodu nemôžem film ohodnotiť ako ojedinelý a výnimočný zjav, takže práve toto najviac ublížilo inak zaujímavému príbehu. Nebyť toho, bolo by to oveľa hodnotnejšie... A popravde, aj samotná tematika rakoviny a umierania už je trochu klišé (aj keď za každým vytvoria v človeku nové dojmy a donútia ho zamyslieť sa nad krehkosťou života). Ale odhliadnuc od toho celého, zaujali ma hlavne tie medziľudské vzťahy a ako sa k Tesse správala jej rodina, jej priatelia a ostatní. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V knižní předloze má Tessa hnědé vlasy. Olivia Williams, která ztvárnila matku Tessy, však nosila při natáčení blond paruku, a tak mohla Dakota Fanning jako její dcera zůstat blondýnou. (zuza99)
  • Jedná se o adaptaci novely "Before I Die" britské spisovatelky Jenny Downham, která byla prvně publikována v roce 2007. (Riddick77)
  • Útesy na pobřeží, k nimž vezme Adam (Jeremy Irvine) Tessu (Dakota Fanning) na výlet, se jmenují Seven Sisters a nacházejí se v hrabství Sussex na jihovýchodě Anglie. V reálu ale na místě, kde později dvojice sedí, žádná lavička není. Ta byla umístěna pouze pro potřeby natáčení. (GordonCZ)

Reklama

Reklama