Reklama

Reklama

Když už Nick, Dale a Kurt mají až po krk toho, aby se věčně zodpovídali svým nadřízeným, rozhodnou se ve filmu Šéfové na zabití 2 začít podnikat na vlastní pěst a být vlastními šéfy. Ale prohnaný investor jim záhy podrazí nohy. Podvedení, zoufalí a bez šance na dosažení spravedlnosti právní cestou všichni tři rádoby podnikatelé zosnují pošetilý plán na únos investorova dospělého syna, za jehož výkupné chtějí znovu získat kontrolu nad svou společností. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (468)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ústredná trojka je príliš šialená, aby som dal nižšie hodnotenie než minule. Celkovo považujem za zázrak namiešať zábavný film s rovnakými figúrkami ešte raz. Vkuse sa niečo deje, o niečom s kecá, zápletka triviálna, ale v rámci žánru sa s ňou dobre pracuje. V závere možno menej domyslené, ale v porovnaní s VO ŠTVORICI PO OPICI 2 lepšie odvedená robota... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie a oveľa lepšie ako pre mňa len priemerná jednotka, ktorá ma svojho času dosť sklamal. Pokračovanie Horrible Bosses prekonáva prvý film úplne vo všetkom, väčšia kadencia fórov, lepšie načasovanie, drzejšie, nekorektnejšie, v podstate nepretržite našlápnuté a pritom dostatočne odlišné, aby divák nemal pocit, že druhý krát sleduje to isté. Je tu síce rovnaká trojica hlavných hrdinov, z ktorých dvaja sú ešte blbší než minule, ale zároveň scenár priniesol úplne novú story, pri ktorej sa takmer zdá, že tie dva filmy spolu ani nesúvisia. Dvojka nemá najmenšiu potrebu akokoľvek vykrádať predošlý diel a rozdiel medzi ňou a prvým filmom je podobný ako medzi prvým a tretím Hangover, kde prvý (a druhý) film bola viac menej uletená zábava o troch opilcoch a tretí film skombinoval zábavu s krimi zápletkou. Aj pokračovanie Horrible Bosses tak stavia na krimi zápletke, ktorá je mene predvídateľná než býva v komédiách zvykom. V nej sa pohybuje trojica hrdinov, ktorým sa podarí pokašľať akýkoľvek plán ktorý vymyslia, hláškujú ako na bežiacom páse a do toho všetkého im sekundujú vedľajšie postavy z minulého filmu, ktorých výstupy sú zväčša krátke, ale o to údernejšie. Nechýba skvelý neurotický Kevin Spacey, nymfomanka Jennifer Aniston, k nim sa pridáva Jamie Foxx, Christoph Waltz v úlohe prvotriedneho záporáka alebo vynikajúci Chris Pine, ktorý v sebe objavil dušu komika, pretože po Strech sa jedná o jeho druhý nadmieru uletený výstup, bez ktorého by celá tá komédia bolo len polovičná. Vo výsledku tak ojedinelý prípad (obzvlášť pri komédiách) kedy pokračovanie prekonáva svojho predchodcu. Sprosté, správne nekorektné, svižné, so sviežou akciou (viď záverečná automobilová naháňačka), bez jediného zádrhelu v tempe počas celých 100 minút a navyše bez potreby vykrádať samého seba. Akurát ten kto tu očakáva akokoľvek sofistikovaný humor je na zlej adrese. Čo sa však týka tohtoročnej konkurencie, tak spoločne s Jump Street 22 jedna z najlepších amerických komédii roku 2014. CELKOVO: 4* (8/10) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ JSTE SE NARODILI? PROČ JSTE SE VY TŘI NARODILI? KDYŽ SE NA VÁS DÍVÁM, JAKO KDYBYCH SE DÍVAL NA VELKOU PROPAST DEBILITY. CHCI ŘÍCT... DIVÍM SE, ŽE VÁS VAŠI NEUDUSILI, KDYŽ JSTE JEŠTĚ BYLI…“ /// Trio podřízenejch z prvního dílu zase bere spravedlnost do svých rukou. Bohužel teď sledujeme spíš trio dementů, který zkurví, na co šáhne. A to má bejt vtipný. Vono se to „nesere“ jako v jedničce. Tady se to „sere“ dementně. Jako když partičku nesvéprávnejch vypustíte z ústavu mezi spoluobčany. Takže spíš trapný. Jakožto obdivovatel inteligentního humoru radím – bič pryč! Ovšem anální a trapní fajnšmekři, tohle je prdel pro vás! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč trik s kartáčkem se nevokouká. 2.) Ptáky si třídím podle abecedy. 3.) Thx za titule ,,wacko“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Název tentokrát naprosto dostál obsahu, protože tihle Šéfové jsou opravdu příšerní! Zatímco jednička měla alespoň nepatrně zábavnou, ucelenou a vcelku originální kostru a pár neotřelých nápadů a vtipů, dvojka útočí jen snůškou trapných, narychlo slepených a z prvního dílu vesměs recyklovaných mazlavých hoven, tak typických pro dnešní holyúdský bliják s přídomkem kokotmédie. A tak se dva trestuhodně nevyužití sympatičtí herci s nesporným komediálním talentem a jeden opravdu iritující, debilní zakrslý vřeštivý pičus, za kterého se stydím ještě teď, ponižují (tedy kromě toho pičuse, ten je ponižující už svou existencí) v ultimativně dementní hovadině, u níž mi za celých sto minut cukalo v mimických svalech výhradně jen tehdy, když jsem z pocitu trapnosti krčil obličej odporem. Myslím, že pan Válec, jakož i božský pan Omámený tohle rozhodně nemají zapotřebí. Sice to spolu se sympaticky hrajícím Kryštofem Borovicí zastavili asi tak na tři cenťáky řídkých sraček od naprostého dna žumpy, ale když vidím, jak to tu ta kohorta retardovaných smíšků zase dostala do červených čísel, nevěřícně kroutím hlavou s biblickou otázkou „Quo vadis, sysle pro tumor?“ na rtech. Alespoň se už ale vůbec nedivím, proč tu třeba takový odpudivý zhnisaný strup jako Birdman atakuje nejvyšší pozice. Nacházím se holt ve vybrané společnosti bezprecedentně vkusných a neoddiskutovatelně moudrých filmových kritiků. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ani vychvalovaný první díl, jsem nepovažoval za komediální zázrak a spíše jsem se pouze párkrát uchechtl, než plácal smíchy do kolen. Druhý díl přináší novou zápletku (už nejde o žádné šéfy) a přidává už notně infantilní humor a z hlavních hrdinů dělá totální dementy, kteří si nejspíš ani neumí utřít p*del. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (24)

  • Charlie Day v roku 2022 uviedol, že nemá ani tušenie, či sa niekedy bude nakrúcať "trojka" šéfov na zabitie, ale ak by to bolo na ňom, nakrúcalo by sa okamžite. (Arsenal83)
  • V kanceláři Berta Hansona (Christoph Waltz) můžeme ve vitríně vidět fotbalový dres Franze Beckenbauera s číslem 5. (Koldyn)
  • The New York Times napísal, že film je „jedným z najnedbalejších a najzbytočnejších hollywoodskych pokračovaní, aké boli kedy natočené, nie je špinavší ani urážlivejší ako jeho predchodca z roku 2011, je však nekonečne hlúpejší a ani z polovice taký zábavný". (Arsenal83)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Reklama

Reklama