Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (197)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmařina na český poměry vcelku slušná, jen by občas nebylo od věci zlepšit zvuk a nepoužívat tolik zpomalovaček nebo jinak dobrou industriální hudbu (často totiž hrála napínavá hudba i při scénách, ve kterejch se nakonec nic napínavýho nestalo). Příběh měl skvělej potenciál, kterej se ale dařilo využívat hlavně na začátku (pokusy Vetchýho různě ovlivňovat z pozice kriminalisty samotný vyšetřování). Líbilo se mi i postupný odhalování "jak to doopravdy bylo" v rámci konfrontací Vetchýho s dcerou včetně pointy. Jenže překombinovaný finále bez větší snahy dohrát do konce aspoň hlavní dějovou linku převážně pozitivní dojem dost zkazilo. Počáteční nadšení teda časem vyšumělo a Spravedlnost můžu označit za sympatickej průměr, ale je fajn, že jde v posledních letech česká seriálová tvorba evidetně nahoru. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zvukař Roman Čapek by se měl hóódně polepšit, to příšerné huhňání herců pod nosem by měl svou přirozenou autoritou třeba i násilně odstranit. No, asi to nebude jen jeho chyba, ti dnešní herci své hlasivky přece neumí a ani nemohou namáhat srozumitelnou mluvou. A ke scénáři mohu jen poznamenat, že se jedná o mnoho střípků rozbité vázy seskládané narychlo a navíc v naprosté tmě, takže smysl slepené vázy často utíkal do nekonečna. Voda tedy uniká mnoha dírami, ... květy vadnou. A není to tím, že bych snad byl líný u sledování zapojit svůj mozek a ty střípky v mozku přeskládávat. Použitý návod: uchop myšlenku, napiš scénář, vytrhej všechny listy, rozhoď je v prostoru a pak je potmě seskládej. Následně slep listy ve hřbetu a nabídni ke zfilmování. Dostaneš "Spravedlnost" a ode mě dvě hvězdy. Pane režisére a herci !! Slovní artikulace je vytváření hlásek pohyby mluvidel při mluvení; ve filmu je obzvláště důležitá! Pokud to stále nechápete, požádejte o lekce herce pana Jana Přeučila. Více na http://www.jsinfo.cz/komdov/artikula.htm ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost má tři výrazné plusy. Námět, Vetchého a malý počet dílů. Třetí kvalita je kupodivu ta nejdůležitější, protože jen díky ní se dají snést všechny chyby a slabiny seriálu. V první řadě scénář, který je plný nesmyslů a sice efektních, ale za vlasy přitažených scén. Postavy občas jednají nelogicky, občas sebevražedně. Pokud to mělo ukázat drtivý tlak pod kterým se nacházejí, tak režisér selhal. Takhle na pohled působí jako vyjukaní amatéři. Další výraznou slabinou je zvuk. A nemyslím tím jenom že všichni chachaři mluví jako rodáci ze Žižkova, i když ani to atmosféře rozhodně neprospívá. Mix zvuku je příšerný, herci huhlají a i okolní ruchy zní nepřirozeně. Alespoň hudba je slušná. Víc než na lepší průměr to není, ale jak říkám, jenom tři díly a ten Vetchý je fakt výborný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dva okruhy témat v naší televizi roky hrají prim - lékařské prostředí a detektivky. Jsem rád, že aspoň to druhé se pomalu, ale jistě dostává na (minimálně) evropskou úroveň. Pořád netuším, kdo Tomáš Bombík je, ale po Mordpartě je vidět znatelný posun nahoru (jistě je to Peterem Bebjakem). Co mě mrzí, je, že psychologičtější momenty ve vyprávění byly jen tak nahozeny, popřípadě neřešeny, ke slovu se ale dostala témata, která jsou omílána furt a už to štve - korupce, mafiánský kapitalismus, nevěra, brebera. Škoda! Jo a vynikající hudba Juraje Dobrakova! ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

"Kriminálky" si za prvé pečlivě vybírám, a že jsem první den trošku s despektem začal se po očku dívat teprve, co z toho bude. Více než scénář mě trefila vynikající kamera a minimalistická, nepompézní, ale přesto velmi přesvědčivá hudba. Dále obsazení Fingera (který po Rodině, co je základ státu) si švihnul opět reálného a přesvědčivého kriminalistu. Vetchý také výborný (určitě lepší než v roli „Mrázka“). Potěšil mne hodně Honza Plouhar a jeho smutné, bezvýchodné oči, přesvědčivý byl rovněž Jan Novotný, jako šéf 1. OOK. Námět ne zcela originální, každopádně nejednoznačnost, rozporuplnost a kontroverzní chování postav má své dramaturgické opodstatnění. Celkový výraz minisérie vyznívá velmi civilně, ba reálně, a to nejen důrazem na věrohodnost interiérů, ale i postupů ve vyšetřování evokující oblíbené případy prvního oddělení, na rozdíl od jiných sérií, kdy některé sází prvoplánovaně na drsnou školu, nebo straší neokultními manýrami podle jakési (fantasmagorické) předlohy. …a za druhé tohle nebyla kriminálka, ale zejména psychologické drama. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama