Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pochoutkový nebo hermelínový? Sníst, co si člověk nadrobil? Zabalit? Lenka (Eliška Křenková) přijede do Prahy za svým chlapcem, ale hned z kraje romantické večeře od něj dostane nehoráznou nabídku, kterou nemůže řešit jinak než útěkem. Ostatně útěky jsou pro Lenku typické, jak se postupně ukáže. Poslední spoj domů ujede před nosem, další pojede až ráno, co celou noc v Praze? Kousek od nádraží Lenka narazí na Nonstop lahůdky a rozhodne se uklidnit jídlem, což je pro ni taky typické. Postarší majitel Lahůdek Karel (Miroslav Krobot) taky vypadá, že má nějaký problém. A zatímco Lenka svoje problémy řešit neumí, ty cizí řeší okamžitě. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Aniki 

všechny recenze uživatele

Takovýhle jednohubky můžu. Příběh není vlastně vůbec odtržený od reality a opravdu docela baví. Tanečky "U leguána" byly moc zajímavé a celkově mám pocit, že Česká televize má už delší dobu znamenitě nakročeno. Celosvětově je klasický film mírně na ústupu, ale právě miniserie, seriály a tel. filmy jsou teď čím dál kvalitnější. Těším se na zbylé díly tohoto počinu. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Je mi za Hrebejka fakt stydno. Hra na poetiku, a přitom s clovekem mlati trapno od futra k futru. Zacatek se jeste dá. Ale druhá polovina, kdyz jsou tvurci nuceni pracovat s pribehem a uz jim nevystačí jedna linka o zajímavé nasrane holce, je totalnim pruserem. Herci musi deklamovat naprosto tvrde dialogy, rozuzleni je to nejvetsi banalitou, aby se tvurci vesli do metraze. Tohle by se fakt nemělo točit! ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žal se odkládá... Nostalgická balada z pražského Jamrtálu o lidech zrazených a zrazovaných, o věcech obyčejných i neobyčejných i o tom, že pštrosí taktika – tedy snaha strkat před nepříjemnostmi hlavu do písku – se nevyplácí. Hřebejk vsadil na Miroslava Krobota, který je v roli flegmatického hokynáře, vážícího slova i saláty, nepředvídatelný, enigmatický a neodolatelně aristokratický, přesně takový, jací jsou lidé jeho druhu. Vedle skvělé Elišky Křenkové ovšem nelze neupozornit na Jitku Sedláčkovou, která v roli zoufalé slepice, co zanáší do jiného kurníku, povyšuje celý příběh na malé rodinné drama, kde nejde ani tak o to, co bylo, ale o to, co bude. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak blbý, až je to dobrý. Absurdní scénář, povídka o 8 postavách, které se neustále střetávají během jedné noci. Dialogy se povedly, dobré hlášky a perfektní výkony herců. Celé je to vlastně takové karikaturistické, zkratkovité, ale je to založeno na povídce, takže to splňuje účel. Škoda jen volného konce. *Poznámka: Líbilo se mi, jak hlavní hrdinka vše řešila jídlem. To je myslím dost časté a vystihující. :D ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné obsazení - M. Krobot a E. Křenková mě hned lákali k tomuto dílu. Druhý díl je trochu méně vtipnější a má méně duchaplnější vyvrcholení než úvodní epizoda, a opakující se scéna s revizorem i útěky před ním jsou trochu nesmyslné, ale jinak se mi celý díl líbil. Povedl se scénář i hudba. A tak jen za tři hvězdy, kvůli výše uvedeným důvodům, ostatně mám pocit, že první díl trochu nasadil laťku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • „Já tyhle klasické chlebíčky nemám ráda! Jedině vajíčkový, ten můžu. Byla to pro mě trošku výzva se jimi cpát, a ještě ke všemu ve tři ráno,“  prohlásila Eliška Křenková o scéně z lahůdek. (Duoscop)
  • Při objednávce v bufetu „Deset deka pochoutkáče“ obsluha (Karel nebo jeho manželka) nikdy požadované množství salátu neváží (přestože před ním na pultě stojí digitální váha) – vždy nabírá lžící přímo na talíř nebo do kelímku a bez zvážení podává zákazníkovi. (dogma97)
  • Natáčení probíhalo v pražských Nuslích. (Duoscop)

Reklama

Reklama