Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (562)

plakát

Proces (1962) 

Je těžké zfilmovat Kafku. Tohle byla verze Procesu po americku. Vadila mi tam přílišná ukřičenost filmu. Já si představuji K. jako bezradného, zprvu sice razantního, ale později ztichlého a nešťastného muže. Asi kvůli "prodejnosti" filmu tam Welles obsadil tehdy největšího hezouna Perkinse, který se v celém filmu pohybuje v obleku s kapesníčkem v náprsní kapse a chodí rovně jako svíčka. Ale pochmurnou atmosféru knihy film vystihuje, i typové obsazení herců je zdařilé, stejně jako výprava.

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Nelíbilo se mi, jak film ukazoval Japonce jako kašpary, kteří mají slabomyslné režiséry a moderátory a v televizi vysílají samé kraviny. Jak by se to asi líbilo Čechům, kdyby o nich někdo něco takového natočil?

plakát

Nech svět světem (2023) 

Pro srovnání doporučuji přečíst si i knihu. V originálu není Ruth Georgova dcera, nýbrž manželka. V knize také absentují akční scény (loď, mrtvola, letadlo). I konec je trochu jiný. Ale kniha je zbytečně užvaněná jako film. Ale jinak dobré.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Tak tohle nemělo se Sherlockem opravdu nic společného.

plakát

Boj o oheň (1981) 

Těžká červená knihovna v pravěkém  hávu. Když o neandrtálcích nic nevíš, proč o nich točíš filmy? Nejvíc mě "dojal" džbán vytvořený na hrnčířském kruhu.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Dobrý film. Nicméně s ním končím se sledováním filmů delších než dvě hodiny, kterých je dneska spousta. Mluvení, zbytečné žvanění, natahování děje zbytečnými odbočkami. Asi nejde o to, že by autoři nedokázali děj vtěsnat do dvou hodin, ale spíš o nedostatek sebekontroly a o byznys. Bergman se většinou vešel do půldruhé hodiny - a jaké to byly filmy!

plakát

Paní Wilsonová (2018) (seriál) 

Pánbíčkářský film o jednom vynalézavém sňatkovém podvodníkovi. Představitelka hlavní role byla vynikající.

plakát

Radúz a Mahulena (1970) 

Inscenované jak v době národního obrození. Toporně se pohybující herci, neaktualizovaný archaický jazyk, jen ta kamera a hudba stály za to. Jako několik recenzentů ani já to nedokázal dokoukat.

plakát

Stříbrné brusle (2020) 

Ruský pokus o hollywoodský spektákl včetně všech nectností: předlouhá stopáž, sladký konec atd. Netflix. Přeskočil jsem prostředních 40 minut a o nic nepřišel. Ale výprava a kamera byly výborné.