Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (631)

plakát

1923 (2022) (seriál) 

Nemá to atmosféru, silný emocionální scény, sílu pŕíběhu ani úzasný záběry ničeho jako 1883. Nemá to spád, napětí, propletenost dějových linek a silný postavy jako Yellowstone. Utahanej děj a mnohdy o ničem protahovaný scény jsou plný romantickýho tlachání a valná většina herců mi tu nesedí a to včetně namachrovanýho Forda, jehož big boss se s tím Costnerovým absolutně nedá srovnat a blonďatá panovačná kráva Alex a nemastnej Jack jsou tu castingově taky hodně špatnou volbou. Indiánská linka mi nevadila, i když jsem moc nepochopil, proč tam vlastně je. Scénář každopádně za moc nestojí a o kouzlu doby, která by mě měla vtáhnout do děje už vůbec nemluvím a to asi i díky dialogům, který zapadají spíš do současnosti, než do počátku minulýho století. Je tu celkem slušná hudba, ale to je asi tak všechno. Nesralo mě to, zkoukl jsem to bez problému, takže asi jen proto nejdu s hodnocením ještě níž. 60%.

plakát

Čas dluhů (1998) odpad!

Film s totálně tupým scénàřem, kde z dobrých herců udělala režisérka trapný šašky.

plakát

Krysař (2003) 

To se jednou takhle sešla partička umělců, ožrala se, zhulila se a řekla si: "Natočíme film za den". A podle toho to taky dopadlo. Jediný, co tu stojí za řeč je hudba, ta je úžasná. 20%

plakát

Rudá planeta (2000) 

Už jen kvůli výbornýmu obsazení a slušnýmu sountracku mám tenhle film rád. A v ostatním taky žádný velký mínusy nevidím. 75%.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Film nenabízí vůbec nic z původní série. Není tu nic vyjímečnýho, CGI v každý druhý scéně a to i při honičkách v autech. Navíc bohužel ne na moc dobrý úrovni. Nejsou tu už žádný sofistikovaný pasti pro Indianu tak nezbytný, jen přehnaný honičky a neustálý míření na sebe zbraněma. A hlavní myšlenka? No to si snad dělaj prdel?! I tolik haněná Křišťálová lebka (mě se líbí) má 10x větší charisma než tahle fádní břečka. Jen kvůli relativní koukatelnosti nejdu s hodnocením ješte níž. 50%.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Takový obsazení, tolik naděje... a...taková blamáž. 30%.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Líbilo se mi to. Jen škoda toho předabování, rád bych to viděl v originàlu. 70%

plakát

Hodná holka (2002) 

Film mírnější podprůměr, ale tu holku prostě miluju 55%

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Nestává se často, že pokračování předčí už tak dobrou jedničku, tady se to povedlo. Opět nářez s výbornýma akcema, obzvlášť těma točenýma jedním záběrem, jako je útěk z vězení (hlavně ta část v lese), nebo ta na prosklený střeše baráku. Šlape to parádně až do finále, čemuž nemalou měrou napomáhá i výborná hudba a solidní padouch. Po dlouhej době zas akčňák, co mě chytil za koule. 85%.