Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Komedie
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (433)

Horákovi - Šestý smysl

Horákovi - Šestý smysl (2006) (epizoda)

Když během ilegální pokerové hry Eda (Ctirad Götz) ukáže jako svůj trumf dva páry, můžeme zábleskovitě vidět, že Matěj (Oldřich Navrátil) měl v ruce mnohem vyšší trumf, přesto karty skroušeně pokládá s tím, že Eda vyhrál.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Saruman (Christopher Lee) ve své věži Gandalfovi (Ian McKellen) prozradí, že Sauron (Sala Baker) již nemá fyzickou podobu, ale jeho duch neztratil svou moc. Zde se film s knihami poněkud rozchází, protože v knihách Glum (Andy Serkis) zřejmě jako jediný po Sauronově pádu viděl Saurona osobně a z jeho popisu vyplynulo, že Sauron má nyní jen čtyři prsty, což je zajímavý poznatek, že i přesto, že se mu podařilo získat zpět tělo, rána, kterou mu způsobil Isildurův (Harry Sinclair) meč, byla nezhojitelná.

Král dobyvatel

Král dobyvatel (2005)

Během bitvy v jezeře, ve chvíli, kdy Tong (Dom Hetrakul) hází své dvě sekery na nepřátele, můžeme vidět, že voják nalevo se skácí hned, kdežto voják s velkou helmou napravo už má sekeru „zaraženou“ v hrudi a dle výrazu tváře čeká na svůj záběr, až poté začne smrtelně křičet a skácí se k zemi.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Gandalf (Ian McKellen) Pipinovi (Billy Boyd) v Morii poté, co Pipin nechtěně shodí do studny vědro, způsobí tím neskutečný hluk a přiláká pozornost skřetů, naštvaně řekne, ať se tam příště hodí sám a bude o pitomce míň. Paradoxně je to nedlouho poté Gandalf, kdo se zřítí do hlubin.

Sandokan se vrací

Sandokan se vrací (1977) (TV film)

V příběhu je poněkud zarážející, že když v seriálu Sandokan (od r. 1976) Sandokan (Kabir Bedi) nabízí Tremal Naikovi spojenectví, Tremal Naik (Kumar Ganesh) mu odpoví, že je za přátelství s ním rád, ale raději zůstane v džungli se zvířaty. Seriál se odehrává v oblasti Bornea. Film Sandokan se vrací (1977) dějově navazuje na seriál a na začátku filmu Sandokan žije poustevnickým životem v indické oblasti Bengálsko, později se dozvíme, že zde žije i Tremal Naik.

Francouzská revoluce

Francouzská revoluce (1989) (TV film)

Když si Ludvík XVI. (Jean-François Balmer) do svého deníku zapíše takřka legendární poznámku, že 14. července se dle něj nic významného nestalo (Ludvík tím myslel svůj neúspěch při lovu, přitom 14. července byla dobyta Bastila, čímž byla započata revoluce), můžeme si všimnout, že celý jeho deník je psaný anglicky.

Princezna Nevěsta

Princezna Nevěsta (1987)

Během takzvaného souboje důvtipu vše, co řekne Vizzini (Wallace Shawn), dává smysl, paradoxně ho ale nenapadlo, že by mohly být otrávené oba poháry. V určitý moment, kdy zmíní, že Westley (Cary Elwes) zdolal Fezzika (André René Roussimoff), tudíž je mimořádně silný, si můžeme všimnout, že Westleymu ztuhnul úsměv, ale když Vizzini opět začal mluvit, tentokrát o souboji s Inigem (Mandy Patinkin), Westleymu došlo, že Vizzini prostě plácá a nemá ponětí, který pohár je otrávený, a opět se na něj usmál.

Rytíři ze Šanghaje

Rytíři ze Šanghaje (2003)

Ačkoliv je název filmu Rytíři ze Šanghaje, město Šanghaj ve filmu ani na moment neuvidíme.

Americké psycho

Americké psycho (2000)

Ne vždy český dabing koresponduje s originálním dabingem. Ve scéně, kdy Patrick Bateman (Christian Bale) nejprve pustí Paulovi (Jared Leto) hudbu a tlachá o skupinách, aby ho zabavil, než ho zabije sekerou. Poté, co do něj zarazí sekeru, v českém dabingu Patrick křičí: „Hudba má náboj, který tě inspiruje, hudba tě naladí a pak musíš dorazit atmosféru,“ kdežto v anglickém originále na něj křičí ve volném překladu: „Zkus si sehnat rezervaci do Dorsie teď, ty bastarde.“ Patrick ve filmu mimo jiné zabíjí ze závisti a v tomto případě to byla závist na to, že Paul se vždy dostal do prestižní restaurace, zatímco Patrick nikdy.

Útěk na svobodu

Útěk na svobodu (2013)

Menší paradox je, že při prvním osobním setkání Tommy (Dominic Purcell dětem řekne: „Bacha na medvědy.“ O něco později poté, co Tommy zastřelí policistu, se malý Mikey (Christian Martyn) při útěku chytí právě do medvědí pasti.

Útěk na svobodu

Útěk na svobodu (2013)

Tommy (Dominic Purcell) zjevně od majitele chaty získal pušku s nevyčerpatelným počtem munice, protože je do očí bijící, jak zběsile střílí po Jackově (Brendan Fraser) rodině, aniž by mu došly náboje.

Sandokan - Epizoda 2

Sandokan - Epizoda 2 (1976) (epizoda)

Svatý muž udělá Marianně (Carole André) na čele tradiční červenou tečku bindi a na její dotaz jí odpoví, že jí tímto žehná, aby měla úspěch. Bindi je ale symbolem vdané nebo zadané ženy.

Korunní princ

Korunní princ (2015) (TV film)

Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později.

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod (2004)

Ve filmu je hrabě Olaf (Jim Carrey) vykreslený jako hamižný příbuzný sirotků Baudelaireových (Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman/Shelby Hoffman) a snaží se násilím a intrikami zmocnit jeho majetku. V knihách je ale zmíněno, že k nenávisti vůči rodu Baudelairů má i osobní důvod. On sám je také sirotkem, a to díky vražednému spiknutí, do kterého mohli být zapleteni rodiče tří hlavních dětských hrdinů.

Papoušek a poklad

Papoušek a poklad (1998)

Po přistání na Korálovém ostrově si Sam (Jamie Croft) vezme taxi a řekne řidiči, zda by ho mohl odvézt na pláž, ovšem neurčí konkrétněji na kterou.

Papoušek a poklad

Papoušek a poklad (1998)

V momentě, kdy piráti skáčou do moře z hořící lodi, je vidět, že kulisa, která má představovat loď, je upevněna na místě bez hnutí, pravá loď by se na moři alespoň nepatrně hýbala.

Reklama