Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v létě roku 1957. V roce, kdy se bývalý automobilový závodník Ferrari (Adam Driver) ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (188)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo, které se nebojí vypadat jako selhání. Michael Mann je režisér, jenž napříč desetiletími soustavně natáčel výtvarně provokativní, akcentovanými povrchovými vlastnostmi své textury zneklidňující snímky, které na jedné straně fungovaly jako modernistická dramata o vnitřních dilematech postav na pomezí různých světů a na druhé straně úspěšně budovaly dojem populárních, hollywoodské žánrové konvence následujících bijáků. Tentokrát nicméně druhý rys potlačil na úkor prvního, a tak natočil svůj nejpodvratnější, nejprovokativnější a dost možná nejodvážnější film. Film, k němuž na svém blogu po prvním zhlédnutí předkládám soubor dílem analytických, dílem interpretačních cinefilních postřehů... určených těm, kdo už jej viděli. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Pro nezainteresovaného člověka kvalitní podívaná a dokonce v napjatějších situací stoupl i adrenalin, teda hlavně ke konci. Horší, že jsem se ztrácel v honičkách s Maseratiho konkurenty, vzhledem na identickou barvu jsem fakt chvilkami nevěděl, kdo je kdo. Film se ale samozřejmě netočí jen kolem aut a dovolil nahlédnout do zajímavého života Enza a ani to není k zahození. Zahrané je to samozřejmě nejn v podání Adama perfektně, jen moc nerozumím tomu, proč volili takto mladé herce a pak je značně postaršovali. ... GA Cinema ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ušatý potkan mi tu na prekvapenie vôbec nevadil a perfektne tam zapasoval. A to je úspech, jak pre neho, tak pre mňa. Tam sme asi ale s castingom skončili. Dúfam, že nominačka za zvuk je istá a snáď ja soška. Tie autíčka zneli nádherne, hlavne v poslednej polhodine. Tam sú preteky, drámy, autá, príroda, všetko. Je však Ferrari film, ktorý ma zasiahol? Nie. Je to ale film, ktorý mi ukázal veľa nového, nepoznaného. Mann si tu splnil sen a nezabudol ani svoj rukopis, detaily, dlhé expozície. Film má ale všetko, čo má mať čistokrvná dráma bojujúca o sošky. Rozbor postáv, konflikty, vnútorne boje, perfektnú hádku, niekoľko rovín príbehu atď. Pokiaľ sa prekušete začiatkom, bude to príjemná oddychovka. Kino by som doporučil autičkárom a fanúšičkám Šoféra. Lepšie 4 z 5 (Kino Mladosť) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Až na ty již stokrát zmíněné figuríny vylétávající z automobilů a občas možná nedovysvětlené okolnosti, či postavy příběhu, je snímek Ferrari, výborné dusivé drama, které není jen o závodění ale i o životním příběhu Enza Ferrariho. Film má svůj styl, tempo, typické pro Manna a mě naprosto sedlo. Za zmínku stojí herecký výkon Adama Drivera, který film v delších pasážích neuvěřitelně táhne. 90% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Krátký úsek ze života legendárního italského průmyslníka a zakladatele automobilky, v jejichž strojích by chtěl jezdit snad každý (a jen málokdo si to může dovolit :). Ale tady to ani tak není o těch nádherných mašinách s černým vzpínajícím se koněm na žlutém poli ve znaku, tady je to o člověku. Nějaké závody tu samozřejmě jsou, je tu i jedna neskutečně ztvárněná havárie (uff, to jsem nečekal, masakr), ale z velké části jde o drama člověka, který se ocitá na rozcestí... A je tu Adam Driver v titulní roli, a opět válí. Asi jsem také čekal více toho benzínu a burácení motorů, ovšem ani lidská stránka života Enza Ferrariho není bez zajímavosti. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Společnost NEON zaplatila pouze 15–17 milionů amerických dolarů za získání práv na film ve Spojených státech a také utratila 7 milionů dolarů za uvedení filmu na trh. (Johnny.ARN)
  • Jedná se o vášnivý projekt režiséra Michaela Manna, který se snažil film natočit více než 20 let. Článek z roku 1993 dokonce ukazuje, že mu s filmem pomáhal Robert De Niro, který zde měl také hrát. (ČSFD)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Reklama

Reklama