Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

genetique 

všechny recenze uživatele

Závažné je, že aj keď film hodnotíte dnes, vo svojej kategórii prakticky skoro nemá konkurenta a tak je ťažké zísť len do priemeru. Dnes si možno neuvedomujeme akým revolučným spôsobom sa ten film pred dvadsiatimi rokmi javil, ale na mňa to stále zaberá. Všetko je neskutočne rýchle, rýchle scény točené ako z rýchlika a animované postavičky od prvej do poslednej klapky vládnu celému filmu tak svižne, až vám niekoľko krát vyrazia dych. Veď už v úvodnej scéne sa črtá neobyčajné dobrodružstvo. Bob Hoskins zapadol neskutočne a Zemeckisov miláčik Lloyd si tento krát pre zmenu strihol poriadneho kruťasa. Veď kde by sme dnes boli, keby nám vymazal celý kreslený svet? Je však zvláštne, že napriek celkovej komplikovanosti deja mi to príde celé pomerne jednoduché a snaha humoru (paradoxne toto kresleného) bola na niektorých miestach trošinku prehnaná. 85%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, distribuce nijak neškudlila se slogany typu "poprvé na plátně", "originální prolínání kresleného a hraného filmu" atd., zatímco u nás v Česku víme, že prakticky všechny nápady a postupy, se kterými Zemeckis přišel, se už v české kinematografii objevily, v některých případech dokonce mnoho desítek let před králíkem Rogerem. Na druhou stranu, v žádném z těchhle filmů se neobjevil v hlavní roli Bob Hoskins, nemělo to tak divácky vděčný, gagy nabušený scénář a vůbec nebylo to celé zabalené do toho příjemného hollywoodského popkulturního obalu. Falešná hra je příjemný komediální snímek, který nicméně z mého pohledu nemá až tak silný scénář, aby mě dostal do kolen. Možná je to i tím, že mě neoslovují filmy, ze kterých námětově čerpá a které částečně paroduje. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kreslené postavičky si mimo světla reflektorů žijí svým vlastním soukromým životem a chovají se stejně jako lidé. Mají i úplně stejné vlastnosti, které dobře vykreslují jejich charaktery. Líbilo se mi perfektní skloubení kresleného světa s tím hraným. Pro skutečné herce to musela být pěkná makačka. Robert Zemeckis odvedl skvělou práci. Myslela jsem si, že snímek je daleko mladší. Proto mě hodně překvapil rok výroby. Takže, můžu říct, že vlastně vůbec nestárne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej masakr. Zemeckis vytvoril hodne originalni film a krom toho asi nejlepsi, kde jsou hrane postavy spolu s animovanejma. Ted samozrejme nemyslim treba Gluma z Pana prstenu, ale filmy jako Space Jam nebo Looney tunes. Je sice fakt, ze misty je az moc videt, jak se neco deje jakoby na pozadi, hlavne kdyz se Hoskins dostane do Kreslikova, ale to nikoho nezajima, protoze film svoje kouzlo neztraci. Navic tu je originalni pribeh s nekolika zvraty, kde se skloubi tmave mesto lidi s veselym animovanym mestem, v hlavni roli skvelej Hoskins a otravnej (v tom dobrym smyslu) kralik Roger. Ale stejne se mi nejvic libil soudce Doom hranej Christopherem Lloydem, to byl neskutecnej krutak. Jedinej drobnej problem je v neskutecnym mnozstvi animovanejch postav, po case mi chvilkama lezla sem tam nejaka postavicka na nervy, ale jinak to je skvela zabavna jizda od zacatku do konce. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jde o zcela první propojení hraného a animovaného filmu, ale když koukám na datum stvoření filmu musím jednoznačně dát palec nahoru. Film není špatný, hlavně se mi líbila uvěřitelná atmosféra (člověk by až věřil, že kreslouni existují mezi námi :-)), ale myslím si, že úplně nepatřím do věkové kategorie diváků, kterým by se film mohl líbit 60%. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Film definitívne dokončili až 12 hodín pred oficiálnou premiérou. (Hystory)
  • V úplně první verzi filmu bylo možné vidět rozkrok Jessicy Rabit. Když po nárazu taxíku do lampy vyletí Jessica z auta, bylo na zlomek vteřiny vidět, že nemá kalhotky. (DominikV)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama