Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozné a trapné po všech stránkách. Snažil jsem se opravdu, už jen kvůli tomu vysokému hodnocení některých mých oblíbených uživatelů. Ale tohle prostě nešlo dokoukat. Kdybych mohl dát dva Odpady, s chutí bych je dal. Zkousnu humor Scary Movie, Mám rád humor ve "Stopařův průvodce po galaxii" Mám rád parodie va stylu "Bláznivé střely", nebo připitomělej humor v "Maska, Zvířecí detektiv" a miluju inteligentní humor ve "Na hromnice o den více" nebo v "Teorii velkého třesku". Ale tuhle sračku která devastuje lidský mozek teda nezkousávám ani omylem. Za mě 5% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejsem a nikdy jsem nebyl fanouškem Kevina Smithe, kromě toho jsem od něj viděl pouze jeden film – Dogma. Přesto jsem se nenudil. Je velmi obtížné určit, kdo se bavit bude a kdo nikoliv, nechcete-li riskovat, zkuste si následující test. Pokud alespoň na sedm otázek odpovíte kladně, je zde reálná šance, že Jaye a Mlčenlivého Boba neodepíšete coby vulgární nonsens. 1. Viděli jste Hvězdné války, Planetu opic, Batmana a alespoň jednu epizodu seriálu Scooby Doo? 2. Víte, ve kterých filmech hráli Matt Damon a Ben Affleck a o čem přibližně byly? 3. Znáte pořad komika Jona Stewarta? 4. Chcete si rozšířit zásobu anglických vulgarismů o pár obzvlášť vypečených kousků? 5. Slyšeli jste o internetových výhrůžkách Kevinu Smithovi za film Dogma? 6. Poznáte tváře Guse van Santa a Wese Cravena? 7. Líbí se vám Městečko South Park? 8. Jste ateistou? 9. Připadá vám tato hláška vtipná: „Kotě, už ti někdy lízal kakáč tlusťoch v kabátu?“ ? 10. Hledáte ve filmech rádi popkulturní odkazy? Tak co, jak jste dopadli? Ať úspěšně či jinak, řekl bych, že u tohoto filmu se bude bavit jenom okrajová část diváctva, z nichž pouze menšina rozluští onu sofistikovanou propojenost s předchozími Smithovými filmy. Mi přišel místy šíleně vtipný, místy příliš rádoby-intelektuálský, místy k uzoufání trapný a místy až zbytečně vulgární, neřekl bych, že je to film dobrý, neřekl bych, že je to film špatný, řekl bych, že je to film bláznivý. 75% Zajímavé komentáře: Tommy987, Mahalik, silent cut, gudaulin ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Film, který vyloženě stojí a částečně i trochu padá na sledu všemožných vtípků, gagů a parodií, jinak se v něm nic moc důležitého neděje... Tedy samozřejmě kromě toho, že Jay a Silent Bob se vydali směle nakopat prdel všem online geekům, kteří si dovolili mít na internetu nějaké nemístné poznámky na jejich adresu! Vzhledem k předchozímu Dogma lze v humoru zaznamenat jisté "přitvrzení", perverzními hláškami a všemožným fuckováním se rozhodně nešetří a to je jen dobře. Přestože skryté hloubky, nebo hodnotnějších dialogů (viz Clerks, Chasing Amy apod.) se nedočkáme, rozhodně nelze tento film degradovat na úrveň prciček a jim podobným, je z něj cítit typická "Smithovina", tedy bezkonkurenční styl humoru + láska k popkultuře. 7/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

100%. Viděno minimálně desetkrát, můj nejmilejší (viděl jsem jej jako druhý v pořadí) Smithův film. Kdosi v režisérově poděkování (až za Bohem) označil JaSBsB za Dogma bez náboženství. Ne, IMHO tohle je lepší než Dogma. --------------------------------- Nedávno jsem si dal tu práci a prohlédl si film málem políčko po políčku (no, měl jsem avi soubor, zkrátka jsem hodně pauzoval) a teprve poté jsem ocenil tu vypiplanost, kterou nám tu Tvůrce předestírá - schválně, kdo si všiml, že na papírech, kterými se Justice v dodávce probírá a které rychle schovává před Jayem a Silent Bobem jsou ve skutečnosti plány diamantové burzy? ------------------------------------ Tento snímek je skutečně esencí všeho, co se ve Smithových celovečerních filmech objevilo - od herců po odkazy v podobě předmětů. Nejen že se zde objevili Dante a Randall z Clerks, přišla i půlka osazenstva Flákačů (včetně Shannon Doherty), ti samí herci (Holden a Banky, tj. Affleck) se tu objevili podruhé v rolích z Hledám Amy (včetně Amy samotné AKA Joey Lauren Adams, která má štěk na samém konci filmu při východu z kina spolu s Trish the dish z Flákačů) a pokračujeme Dogmatem - Kardinál Glick stopuje za vykouření, Smith vzdává hold Star Wars nejen obsazením Marka Hamilla v souboji se světelnými dildy, ale i jeptiškou v podání Carrie Fisher (princezna Leia), která má vedle Bible pověšeného i Kámoše Ježíše z Dogmatu... A neměli bychom zapomenout i na to, že Kevin si do tohoto pro něj významného filmu (je to přece film o jeho postavě a o postavě jeho nejlepšího kámoše) obsadil celou rodinu - manželka Jennifer Schwalbach hraje jednu z členek gangu a jejich dítě zase mimino Silent Boba na samém začátku... Zkrátka, tenhle film mám moc rád, stejně jako ostatní filmy tohohle režiséra. Holt někdo to prostě nedokáže pobrat, jeho smůla. -------------------------------------------------- A pokud si počkáte na samý konec titulků, uvidíte Boha v podání Alanis Morissette:-) Poznámka na závěr - co pamatuji, tak spolu s Lid versus Larry Flynt byl tento film jediným, který Česká televize vysílala s hvězdičkou. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder je natolik zvláštním snímkem, že jeho hodnocení se nutně musí vymykat všem kategoriím. Pohyboval jsem se snad všude, chvíli jsem myslel na ten nejdrvrdší odpad, ale za okamžik jsem si říkal, že pět hvězdiček je málo. Musím uznat, že tomuhle Smithovu dílku jsem se hodně smál, neboť popkulturní odkazy tak číší z každého záběru, ale zároveň jsem byl hodně rozladěn hereckým projevem Jasona Mewese, který je v záběru bez mála celý film. Abych napsal pravdu je třeba uznat, že jsem obdivoval scénář, ten byl báječný, skvělé dialogy a hlavně neotřelé a originální nápady, které ač parodují mnohé filmy, působí svěžím dojmem. Na druhou stranu mi neseděla režie, ale to je kapitola sama pro sebe. V každém záběru byl zároveň punc geniality a zároveň z něj byla cítit jistá amatéričnost, hodně špatně se to vysvětluje, ale snad tomu někdo rozumí. Stejně tak je škoda toho někdy až fekálního smyslu pro humor, se kterým to tvůrci mnohdy až přehání. Jay a mlčenlivý Bob vrací úder je jednoduše řečeno jeden z těch mála snímků, které se zaseknou mezi naprostou genialitou a s*ačkou nejvyššího řádu. "80%" ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Ben Affleck hráli v tomto filmu jako poděkování Kevinu Smithovi za to, že to byl on, kdo donesl scénář k filmu Dobrý Will Hunting Miramaxu. (Kulmon)
  • Mark Hamill, který hrál Lovce ptáků, namluvil i psa Scooby-Doo. (Zdroj: behindthevoiceactors.com)
  • Ve filmu měl být zesměšněn film Pulp Fiction. Hrát měl Quentin Tarantino, John Travolta, Samuel L. Jackson a Uma Thurman. Všichni s tím souhlasili, ale pro nízký rozpočet a množství času z toho sešlo. Travolta s Jacksonem by hráli charaktery Jay a Boba, Tarantino naštvaného režiséra a Thurman herečku posedlou vlastním já. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno