Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole je to objektivne na 4* ale vzalo me to za koule jako dlouho nic..top krimi tvle, ty hlavni postavy a killer byly uplne mega, hlavne hlavni herecka je insta laska...kurevsky dobry! ta politika v vtom cloveka nesere tak ze by byla nucena, ale sere ho spis jakou moc nekdo ma i kdyz jde o killing spree...narez 😀🥹 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tohle by bývala mohla být prvotřídní pětihvězdová psychologická kriminálka. Ale jsem už otrávený ba znechucený z toho, jak všemožní "pokrokářští" užiteční idioti křečovitě cpou do svých filmů angažované zápletky, protože se to od nich jaksi očekává (od jiných užitečných idiotů). V tomhle případě to jsou opět obligátní gejové a obligátní bělošský rasismus. Stává se z toho už protivné a trapné klišé, ale "filové" budou jistě radostně tleskat pacičkami. Jinak je to ovšem záživná přímočará kriminálka, noirová, neveselá až těžkomyslná, s neokoukanými pohledy na Montreal, se zajímavými a osobitými postavami (a to i včetně oněch povinných gejů), s výrazným hlavním záporákem, se skvělou a uvěřitelnou Shailene v hlavní roli a s docela překvapivým finále, kvůli kterému taky nakonec zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lehoučce nadprůměrná detektivka maskující jinak vynikají drama se sžíravým společenským přesahem a tvrdou kritikou amerického konzumerismu. Zapomeňte na tradiční klišé, tohle je fakt 'Merica pohledem někoho zvenčí, někoho, kdo má na věci určitý názor, a prostřednictvím téhle žánrovky ho docela brutálně servíruje. Upřímně jsem se víc těšil na to první, nakonec však odcházím velice spokojený s tím druhým. Szifrónův scénář je pevná vize bez jakýchkoli kompromisů, je to depresivně lidský, otravně byrokratický, nečekaně explicitní a může vás to nudit, nezajímat, klidně i vytáčet, tomu filmu je váš názor ale zjevně ukradený, protože si jde svou vlastní cestou, což na něm osobně oceňuji snad nejvíc. Woodley i Mendelsohn skvělí (Ralph Ineson asi nejlepší role kariéry...), má to prvotřídní kameru i střih, bohužel to ztrácí na nevýrazných hudebních motivech a imho stále ještě celkem nezkušené režii. Víc Temný rytíř/Heat než Se7en/Mlčení jehňátek. Zároveň ale pořád o chlup slabší než všechny zmíněné. Za ty dvě hoďky to ale stojí každopádně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $2,214,443▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak ten úvod to teda riadne odpáli, sakriš. Nástup vyšetrovateľov fajn, len postupne to akosi začne len klopítať, strácať drive a do cieľa sa to už len tak z ľahka doplazí. Nuž čakal som o trošku viac. /70%/ ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama