Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Film je to hezký, takový příjemně naivní. Mám to přesně mezi 3* a 4*. Konec mě ale trochu zklamal - čekal bych to více vypjaté po emoční stránce, zachraňuje to jen výborný soundtrack. Proto spíše tři, ale rozhodně In your eyes vám náladu nepokazí. Naopak se tak trochu zasníte a cítíte se zvláštně hezky... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť, že Joss Whedon si popri povinnostiach spojených s budovaním, resp. teraz už skôr neustálym rozširovaním Marvel Universe, nájde čas na napísanie (In Your Eyes) alebo réžiu (Much Ado About Nothing) aj menších projektov. Bohužiaľ, In Your Eyes by prospelo o niečo detailnejšie prepracovanejšie, takto pôsobí dojmom trocha narýchlo ušitého produktu. Je to síce fajn napísaná, ale nenápadito zrežírovaná romanca. Nápad o dvoch telepaticky prepojených osobách je síce originálny, ale samotný dej je dosť predvídateľný, tuctový, spracovaný bez nápadu a v určitých momentoch aj nepremyslený (odohráva sa to v súčasnom svete, ale postavy namiesto toho, aby predstierali, že počas „telepatickej komunikácie“ aspoň telefonujú – handsfree existuje už niekoľko rokov – tak dopustia, aby ich ľudia brali ako cvokov – v prípade ženy doslovne, v prípade muža to má za následok takmer vyhadzov z práce). Ničím výnimočný záver je v takom prípade už očakávaný. Napriek tomu má film príjemnú feel-good atmosféru, slušné nenútené ľudské dialógy, príjemné tempo a sympatické ústredné duo. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že s výraznejších režisérom sme tu mohli mať celkom originálnu romancu. Takto vznikol len jeden obyčajný, milý, malý film. Ale aj to niekedy postačuje. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na jednom výborném nápadu, který je skvělou půdou pro řadu vtipných situací. Jenže ke konci se podle mě trošku vymkl z rukou. Na druhou stranu se asi dalo čekat, že jim z toho přeskočí. Za největší slabinu filmu považuji kupodivu herecké obsazení. Ani on, ani ona nemají nijak ohromné charisma, prostě průměr. Jako celek to hodnotím o něco málo výš. 3,5* ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ona; rozkošná panička žijící si nad poměry, s lukrativním zaměstnáním, typicky vyprofilovaným manželem a plnou lednicí Gucci párků a smaragdové paštiky, on; pohledný flaneláč s výrazem nezprzněného batolátka, co je tak chudej, že mu kachny házej chleba. Klasika. Tyto dva protipóly spolu budou bez zřejmých důvodů smažit po mentálním skypu během celého filmu a postupně si vjíždět pod kůži. Domnívám se, že kdyby protagonistům dali do rukou prostě telefony, výsledek by byl stejný, jen logičtější. Ale čert to ser, pomyslel si rejža a do hlav jim implementoval vysokorychlostní internet od O2, takže nestabilní připojení, špatnou kvalitu obrazu a prostě všechny výhody této služby. Nebudu lhát, jsem momentálně nemocinkovatý, sotva ležím, třepu se jak drahej pes a trpím narkolepsií, takže mě v těchto dnech filmek krásně pohladil po zahleněném srdíčku. Snad to nebude rýmečka, držte mi palečky. A pro ty blbečky, co to tu odpadují: vy jste asi nikdy nebyli zamilovaní do děvčete, se kterým komunikujete pouze telepaticky, nikdy v životě jste ji neviděli, vůbec ji neznáte, děláte kvůli ní píčoviny, které vás dostanou do sraček, a to vše bez jediného výsledku a sebemenší naděje v lepší budoucnost, že? Je mi vás líto, fňuk. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jujky, ono to sice bylo tak hloupoučce a naivně napsané, jako kdyby to bylo z pera Rosamunde Pilcher a někdo do toho přidal výrazný sci-fi prvek, ale když ono to bylo tak krásně zaláskované a dojemné a hezoučké a pozitivní a nezávislé natočené, takže to okamžitě musím hodnotit vysoko už jen kvůli tomu a že to má hollywoodský scénář budu úspěšně ignorovat, protože mi to udělalo dobře na srdíčku... A teď vážně - samozřejmě nemám problém, když se to někomu líbilo, to v žádném případě. Do půlky jsem z toho měl tyhle "feel-good" dojmy totiž taky, takže tomu aspoň částečně rozumím. Jenže pak mi došlo, že už ten film víc nepředvede, že se bude až do konce motat jen okolo toho stejného a to mi začínalo stále víc a víc vadit, zápory u mě začínaly převažovat nad klady a závěr to pro mě zabil úplně. Ten námět je skvělý, ale fakt s ním nešlo pracovat víc a líp? Fakt se to muselo motat jen okolo romantických a komických scén těch dvou? Navíc nechápu, proč on za ní nejel už dřív (jasně, aby to bylo správně vykalkulovaně dramatické... ale já chci i v příjemností určitou přirozenost a logiku), proč se to u nich probralo až takhle najednou, jak se vůbec stalo, že jsou takhle propojení a hlavně proč ti dva jednali tak vypatlaně a co nejvíc dávali najevo, že je s nimi něco jinak. Ok, jasně, na vše mi můžete odpovědět láska, láska, láska a zase láska, ale když si srovnám tohle a třeba Claru nebo Zoe (taktéž romantické sci-fi, ale s jiným subžánrem), tak oba tyhle filmy se snaží fungovat a dávát aspoň základní smysl, ale tohle je jen hra na efekt a na emoce. Hezky a atmosféricky natočená, s dobrým nápadem a několika povedenými vtipnými scénami, ale se spoustou nevyužitého potenciálu a bez jakékoli pořádně odvedené práce. SPOILER A ten nucený happy-end, který kašle na špatné budoucí následky jejich předchozích jednání, je fakt úplný průser a fakt bych byl radši, kdyby k tomu vlaku doběhla sama. To by aspoň byl zvrat a i když jsem často radši za dobrý konec, tady tenhle by mi aspoň dal pocit, že stálo za to to sledovat. Lepší 2* ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama