Reklama

Reklama

Zkratky ke štěstí

  • USA Shortcut to Happiness (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta "Ďábel a Daniel Webster" je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený film, jehož potenciál bohužel zůstal zcela neproměněn. Jennifer se do role ďábelské svůdnice vůbec nehodila, působila nemastně, neslaně, Alec se taky nevytáhl. Dialogy dosti stupidní, celé to zachraňoval Hopkins a Kim Cattrall. Čekala jsem nadprůměrnou fantasy komedii a dostala průměrný televizní filmík, navíc bez triků. Za mne dvě a půl hvězdy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další verze příběhu o upsání k ďáblu, tentokrát v romantickém stylu, kde oním pekelníkem je pro změnu krásná a sebevědomá sexy ďáblice. Kdo by s podpisem odolával, že? Tentokrát to udělá neúspěšný spisovatel, ale když si však jednou uvědomí že je smlouva nevýhodná, dojde k soudu aby se jí zbavil. A tady nastává zajímavá soudní pře, která se svou fantazií a absurdnem jen tak nevidí. Snímek je ve své podstatě pohádkový, skromný, milý, upřímný a ve svém jádru velice fantazijní. A funguje to. Děj má svoji hloubku, kde se střídá komedie s dramatem využívající veškeré atributy charakterů všech postav příběhu, které jejich herečtí představitelé pochopili a náležitě zvýraznili. Trhák tohle samozřejmě nikdy být nemůže, ale k mírnému pobavení a odpočinku postačí bohatě. ()

Reklama

FandaF 

všechny recenze uživatele

Slabé, slaboučké... Pozitiva: Krásná ďáblice Jennifer Love Hewitt - té by se cokoliv těžce odmítalo ;-) a Anthony Hopkins. Posledních 30 minut film hodně sráží dolu. Proč sakra všichni chtějí točit fantazmagorické pohádky? Kdyby ten konec dopadl opačně, např. se Baldwin "náhodou" rozmázl někde v autě, tak by ten film určitě měl větší hodnocení... ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zkratky ke štěstí byly decentně nápadně podobné Smlouvě s ďáblem. Ačkoli se tenhle snímek snažil o něco hlubší pojetí úspěchu a z něj pramenících důsledků (rozuměj na vážnosti chtěl přidat), nepřišlo mi, že by to bylo o řád lepší. Tím pádem zůstávám na svých. A to i ve světle o dost lepších hvězd, které tomu značně pomohly. Ani to ale nezvedá tenhle film do nějakých lepších rovin. Zábavy se moc nedočkáte, smutek to zas tak nevyvolá, scénář nenadchne a režie rozhodně nepřekvapí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Horší verze Smlouvy s ďáblem (z roku 2000). Nemá to šťávu, Jennifer nemá ani z poloviny charisma a sex-appeal božský Liz a Alec, to je pan Nuda osobně. Nezachrání to ani mdlej Hopkins, a s hlavní ideou, s tím velkým posláním úmorně přetřásaným v poslední půlhodině filmu, s tím si protentokrát taky vytřete prsa! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Alec Baldwin prohlásil, že potom co film odkoupila společnost Boba Yariho, byl značně sestříhán a úplně se odklonil od původní formy a od té doby, co se změnil název, nemá už více nic společného s Benetovou povídkou. Baldwin následně požadoval, aby bylo ze závěrečných titulků odstraněno jeho jméno jako producenta i režiséra. (HappySmile)
  • Poté, co Bob Yari zakoupil práva na film, změnil se název The Devil & Daniel Webster na Shortcut to Happiness. (HappySmile)

Reklama

Reklama