Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

snob 

všechny recenze uživatele

Nu já nevím, Beatles byli sami o sobě neuvěřitelně vtipní a roztomilí. Ze začátku vcelku trapná parodie na humor Beatles. Druhá polovina tomu dodala trochu humoru vlastního. Výsledek dost rozpačitý. Byly tam momenty, kdy jsem se královsky bavil, ale následně byly odstíněny momenty ostudně nevtipnými. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Keďže som skalným fanúšikom Pythonov a (o čosi menej, ale predsa) aj Beatles, táto vtipná záležitosť je presne mojou šálkou kávy (alebo čaju?). Už dávno som tak nepotrápila bránicu ako pri tomto snímku. Klobúk dole pred Innesom a jeho verne kopírujúcimi textami. Pre znalcov histórie Chrobákov výborná zábava. 10/10 ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie na Beatles. Vše zásadní, co kdy Beatles natočili a prožili a kdebyli a codělali, tady najdete taky, akorát si z toho dělaj prdel. Eric Idle je toho hlavním protagonistou, ale bez těch rytmů, ktery by se klidně s opravdovejma mohly měřit, by to nebylo tak dokonaly, jak to bylo. Ale s humorem už to taková paráda nebyla. Sranda to byla, ale né tak skvělá, jak jsme u pythonů zvyklí... Každopádně často je ta podobnost fakt hodně velká a být rodilej angličan, určitě si to užiju ještě víc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa v jednom filme stretla časť Monthy Pythonov (Idle, Palin) a časť zlatej generácie Saturday Night Live (Belushi, Aykroyd, Murray) za podpory mnohých hudobníkov (Simon, Jagger, Harrison) a o Beatles, je výsledok viac než rozpačitý a až na pár absurdných vtipov Erica Idle nie veľmi smiešny. Spinal Tap vyšiel oveľa viac. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Fiktivní parodický dokument měl tu smůlu, že jsem ho zhlédl moc brzy po Allenově genitálním Zelligovi. Svou fiktivnost dává bohužel příliš na odiv (Eric Idle, kam se podíváš) a určitý pocit autenticity a mystifikace se krátce po začátku vytrácí. Forma reportáže "po stopách" není špatně zvolená, ale pak by archivní záběry a materiály asi měly vypadat trochu dobově, leč jako divák jsem nejednou nedokázal rozlišit, co je natáčené "teď a tady" a co jsou Rutles z 60. let. Prostě a jednoduše mě film nedokázal dostatečně vtáhnout a neustále jsem cítil jakýsi zvláštní odstup, který mi ani nedovoluje dát vyšší hodnocení. Rooftop Concert byl nicméně bezchybný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Ron Wood, člen The Rolling Stones, si zahrál jednoho z členů motorkářského gangu Hell's Devils. Jedna z manželek Micka Jaggera Bianca si střihla kromě dvou štěků i roli Martini, nastávající manželky Dirka McQuicklyho (Eric Idle). (Robbi)
  • Při vystoupení The Rutles v Ed Sullivan Show byla použita autentická nahrávka Eda Sullivana před prvním vystoupením The Beatles v jeho show z roku 1964. Byl pouze předabován název skupiny. (Robbi)
  • První myšlenku vytvořit The Rutles pojal Eric Idle při svém pobytu ve Francii. Požádal Neila Innese o písničky a v roce 1976 představil na popud Lorna Michaelse v pořadu Saturday Night Live jednu písničku a scénku o The Rutles. Kladná reakce publika rozhodla o tom, že se Idle pustil do televizního filmu. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno