Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil jako dítě, nikdy nepochopí. A už tehdy nám to bylo se svými kartonovými paneláky krajně podezřelé, nicméně hádkám o to, kdo bude červený, popř. později zelený a bílý strážce to nezabránilo. Černé hodnocení? Ale bože, jmenujte jediný televizní seriál, který v dětech od jejich úzkého věku podněcuje náklonost ke klasickým japonským monster filmům (a dinosauřím robotům, co jsou schopni se spojit v samuraje). Navíc se mi obzvlášť líbí, jak se tvůrci v rámci rasové korektnosti rozhodli zapojit do týmu strážců jak afroameričana, tak asiata .... a navlékli je do žlutého a černého obleku. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

"MORFUJEME! ŠAVLOZUBÝ BEZZUB! BEZZUBÝ ŠAVLOZUB" Bacha jde nabarvená krabice od bot a dělá BÁÁÁCH ÁÁÁÁ BLÉÉÉBLÉÉÉ! Tumáš, Plesk, Bum, Prás, Pic ho a Bác ho, Bang, Krachchch, Bong, ááááá! Ono se sice říká, že režisér filmů pro děti by se měl vrátit do dětských let aby lépe pochopil mentalitu cílové skupiny, ale né aby to nechal točit přímo děti! Za nesmírnou naivitu a odvahu, která je takřka nevídaná musím však dát alespoň jednu hvězdičku, jelikož páni režiséři jsou pravými mučedníky filmu, jež bude chtít kdekdo ukřižovat, ale oni hrdě stojí za svým "dílem"! ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Týchto šašov, čo morfovali som sledoval, bavil som sa na tom, aj keď to z istej časti bol menší primitivizmus. Dobro tu víťazilo nad zlom, aj keď to malo dospelejší a akčnejší charakter, skôr ako pre malé deti, by som to púšťal takým starším mladistvým, ale na nich to je zas už dosť hlúpe. Takže ťažko tomu nájsť vhodnú cieľovú skupinu, je to divoké a občas trápne. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžete buď nenávidět nebo milovat. Druhá možnost připadá v úvahu jen v případě, že je vám šest nebo jste mentálně zaostalý (a je vám tak 12). Ano, každé ráno jsem vstával pomalu dřív než ptáci venku, jen abych mohl vidět Strážce, Pokemony a podobné klenoty... Ale to jsou časy dávné, když se na to podivám dnes, střízlivě musím říct, že větší bejkárnu už jen těžko někdo vymyslí. Morfelíni navlečení do stříbrného latexu (dodnes nevím, jestli to bylo skutečně myšleno tak, že jsou z hlíny?), Rita házející svoje kopí napříč vesmírem, aby její potvora mohla vyrůst a Strážci jí nádledně rozsekat svým mečem se sílou Megazordu, prostředí jak z divadla na základní škole (uznejte, ty papírové domečky byly kouzelné), co jsme povinně museli hrát a kulisy na něj na známky kreslit a herecké výkony na úrovni těch nejotřesnějších telenovel z venezuelsko argentinské produkce. Prostě obludnost nejvyššího kalibru. Hvězdu dávám z nostalgie a za Šuki Leviho, nebo jak se ten chlápek jmenoval :)) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu jak jsem na to mohla koukat. Ale ano, děsně jsem tenhle seriál žrala. Náš soused, vždycky skřížil ruce a zařval: "Morfujeme" a pak běhal po bytě. Takže pak tam pobíhala celá naše parta. Ještě štěstí, že bydlíme v přízemním bytě. Jinak by sousedům musel spadnout lustr. Taky nechápu, co mě vlastně k tomu seriálu táhlo. Možná, že jsem se nechala strhnout nějakou módní vlnou, fakt nevím. Tenkrát jsme na to ale koukali všichni. Nostalgie jako hrom. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka. (cinemag)
  • Seriál byl v některých zemích zakázán kvůli přílišné brutalitě akčních scén. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama