Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (45)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 1,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 5,4 mil. (NIRO)
  • Náramkové hodinky Grammaton Cleric použité ve filmu jsou hodinky Android Alien s černým ciferníkem, bez jména výrobce na ciferníku. (veronikajel)
  • Vozy, kterými jezdí Grammaton Clerics, jsou Cadillac Seville s exteriérem i interiérem lakovaným zcela bílou barvou. (veronikajel)
  • Užívání drog k potlačení nežádoucích emocí a chování v represivní společnosti jsou podobná témata, která se nacházejí ve filmu THX 1138 (1971) George Lucase. (veronikajel)
  • V závěrečné bojové scéně visí na zdi Dupontovy (Angus Macfadyen) kanceláře obraz „Důsledky války“ od Petera Paula Rubense. (veronikajel)
  • Ačkoli ve filmu řídí Taye Diggs (Brandt) auto v několika scénách, ve skutečnosti v době natáčení řídit neuměl. (veronikajel)
  • Některá z tankových vozidel, která jezdí po ulicích, jsou ve skutečnosti bíle natřené letištní remorkéry, které se používají k tlačení velmi velkých letadel. (veronikajel)
  • Původně byl lék Prozium pojmenován Librium (odtud termín „Lidé Librie“, jak je často označován v celém filmu). Librium se však ukázalo být registrovaným obchodním názvem pro lék proti úzkosti chlordiazepoxid. Název byl rychle změněn na Prozium, kombinaci Prozacu a Valia, které mají uklidňující účinky. (veronikajel)
  • Meče typu „kendo“ použité během scény sparringu byly navrženy speciálně pro film a jsou ze soustružného dřeva, které se během natáčení poměrně snadno zlomilo, protože Christian Bale (John) a Taye Diggs (Brandt) se s nimi opravdu mlátili. (veronikajel)
  • Navzdory všeobecnému přesvědčení nebyly ve filmu použity absolutně žádné dráty. Všechny kaskadérské kousky vzdorující gravitaci byly prováděny konvenčními prostředky. Například backflip z motocyklu byl proveden trampolínou. (veronikajel)
  • Rasa psa, kterého John Preston (Christian Bale) zachrání před utracením, je bernský salašnický pes. Zvuky, které ve filmu pes vydává, však nenahrál on, ale herec, který umí psí štěkot napodobit. (Narcis)
  • Řecké slovo „Tetragrammaton“ označuje čtyřpísmenné Boží jméno (nevyslovitelné JHVH), které se vykládá jako Jahve neboli starozákonní Hospodin. (Danny F.)
  • Na motivy filmu vznikly dvě modifikace počítačové hry "Max Payne 2" ("Hall of Mirrors" a "EQ Gunkatas v3.0"). (Danny F.)
  • Kurt Wimmer chtěl do hlavní role Johna Prestona od začátku Christiana Balea, který ale s rolí váhal. Začalo tedy hledání jiných herců. Na Baleovo místo se tak dostal i Dominic Purcell. Nakonec se Bale k roli vrátil a Purcellovi byla svěřena vedlejší role Seamuse. (Aknah)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama