Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O Matrixu se říkalo, že je nejlepší a že jeho "hlubší" významy jsou úžasné.... u jedničky pravda u pokračování... diskuze na dlouhé večerní noci u počítače... a tak se z jedničky se stalo nepřekonatelné dílo pro jeho pokračování. Tenhle film je jinou variantou Matrixu, která nepotřebuje hromadu peněz a efektů. Jde o geniální film bez pokračování a fakt, že většina lidí tento film přehlíží a podceňuje jej, je pouze smutnou pravdou... Není se čemu divït, třeba za pár let se z tento film docení. Režie je jednoduchá a kamera je krásná. Bojové scény mě naprosto dostaly a je mi jedno, že nějací zastánci Matrixu budou mít mnoho argumentů proti. Hlavní role je skvělá,bezchybně chladně zahraná. Klasická hudba je perfektní a hodí se k celkovému vyznění filmu. Demagogie ala Hitler aspol. je skvěle ukázána v osobě otce. Myšlenka, že city jsou důvod všeho špatného, je podle mě dost zajímavá a originální. Prozium, sérum proti citům, které má ochránit svět před možností cítit a všechny následky této přirozené schopnosti využívají vůdci k ovládnutí masy lidí. Tento film je hlubší než se zdá. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru je tento film opravdovým uměleckým dílem, které by nemělo být nikdy zapomenuto. Někteří mohou namítat, že z Béčka se umělecké dílo stát nemůže, ale Kurt Wimmer dokázal, že i nemožné může se státi možným. Jeho vize Orwellovské budoucnosti může působit trochu přehnaně, nicméně i Bush s IQ pod 90 se stal prezidentem, takže všechno je možné. Bale a jeho non-emotivní scény na mě někdy působili opravdu mrazivě. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerny akcni film skombinovany s temnou vizi budoucnosti. Bale je hodne dobrej a je to jedna z jeho nejlepsich roli. Obleky kleriku trosku pripominaj oblek Nea a celkove mi to trosku pripomnelo Matrix. Taky tu je neco jako vyvoleny, ktery musi zmenit svet. Wimmer natocil inteligentni sci-fi s vybornou hudbou, spoustou emotivnich scen, nekolika klise a ne moc propracovanymi dialogy ve kterych se skoro furt probira "cítění". Mozna bych dal i 5*, ale precejen na to to nema hlavne proto, ze je to takovy cely dost roztahany a taky mi prislo divny, ze nejlepsi klerik se jen tak bez nejakyho vetsiho duvodu rozhodne prestat brat drogu a zacne pomahat povstalcum. Celkem bych byl rad kdyby nekdo natocil druhej dil, kterej by byl urcite zajimavej. A gun kata ma neco do sebe. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Dokonalá směsice nadupané akce, procítěného příběhu, bravurních hereckých výkonů a mnoha pamětihodných scén, spálením Mona Lisy počínaje a "schopností cítit" konče. Zbytek budiž vyjádřen citováním Morien, která mé pocity vystihla nejlépe: "Equilibrium je prostě můj oblíbený film, a pokud mi na něj někdo sáhne, tak mu urazím ruku." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy mám dobrý pocit po filme, pri ktorom vidím od začiatku dobrý nápad a ten nápad je skvele spracovaný. Dobrý scenár, ktorý bol plný zvratov, fantastická futuristická akcia ako aj kulisy. A samozrejme prekvapivo známo a hlavne kvalitní herci, ktorí ukázali, že aj pri akčnom filme sa dá hrať. Akurát ma prekvapila iba krátka rolička Seana Beana na začiatku. 90%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Když se Preston (Christian Bale) dostává k otci přes gardu, na konci přestřelky zastřelí poslední dva vojáky, kteří padají směrem od sebe. Hned v dalším záběru však padají do dveří, které vyrazí. (Terva)
  • Puška Walther WA 2000 použitá ve scéně se střílením psů je ve skutečnosti samonabíjecí, nikoliv opakovací, jak film ukazuje. Tvůrci totiž nesehnali originál a museli si vystačit s replikou. (Saccard)
  • Navzdory všeobecnému přesvědčení nebyly ve filmu použity absolutně žádné dráty. Všechny kaskadérské kousky vzdorující gravitaci byly prováděny konvenčními prostředky. Například backflip z motocyklu byl proveden trampolínou. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama